När verkligheten hinner ikapp

När de rödgröna partierna valde att inte spela med öppna kort i valrörelsen så försatte de sig samtidigt i en besvärlig situation. De visste att de ville regera tillsammans. De visste nästan säkert att de skulle hamna i regeringsposition. Ändå valde de att mörka hur de skulle komma överens i frågor där de hade helt olika uppfattningar.

Det går inte att vara mycket tydligare än vad Stefan Löfven var i Almedalen i en intervju med Expressen:

“Ni har inte för avsikt att stänga Bromma flygplats?

– Nej.”

Det var inte heller ett svar utan eftertanke. Tidigare i intervjun visar han att han var insatt i frågan:

“Vi har ett avtal som gäller under lång tid och det ska gälla.”

Nu hinner verkligheten ikapp Socialdemokraterna och sveket är ofrånkomligt. Miljöpartiet tänker som vanligt mest på sina väljare på Södermalm och har ingen som helst förståelse för hur viktig Bromma flygplats är för övriga Sverige. För det är så det är, Stockholm som stad kan nog vara utan Bromma flygplats, men för Sundsvall, Kalmar, Ängelholm, Visby, Luleå osv osv är den så mycket viktigare. Bromma flygplats har betydelse för tillväxten i Sverige som helhet.

Jag kan utan problem vara ärlig och säga att jag tycker att Bromma flygplats är extremt felplacerad. Den kanske inte var det när den byggdes i början av 30-talet, men nu åttio år senare så önskar man att den var placerad något längre från citykärnan. Men nu finns flygplatsen och ca två miljoner passagerare använder den varje år. Det går inte bara att tänka bort ett problem utan att ta ställning till vilka andra problem som uppstår istället. Det borde Miljöpartiet förstå nu när de faktiskt har makten och ansvaret för utvecklingen i vårt land.

Verkligheten hinner förhoppningsvis ikapp Miljöpartiet. När det gäller svek pga tidigare ovilja att berätta vad en rödgrön regering skulle stå för, så har verkligheten redan hunnit ikapp Stefan Löfven. En första gång. Det kommer flera!

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.