Ambassaden i paradiset – Lovisa Lamm

En bok om “Sveriges unika relation till Nordkorea”. Imorgon tisdag reser jag tillsammans med ytterligare fyra riksdagsledamöter till Nordkorea och inför resan läser jag ett antal böcker om landet och Sveriges relation till Nordkorea. Försöker vara så bra påläst som det bara går.

Ambassaden i paradiset beskriver bakgrunden till att Sverige som enda västland hade en ambassad i Pyongyang mellan 1975 och 1991. Mycket om hur Nordkorea sågs som ett ekonomiskt starkt land med tillväxtpotential till svälten på 90-talet. Boken innehåller också intervjuer med avhoppare från Nordkorea, svenskar som besökt landet och f.d. ambassadörer, därtill författarens eget besök i Folkrepubliken Korea.

Det är en intressant bok om man som jag vill veta mer om Nordkoreas historia och framförallt Sveriges relation med landet de senaste 50 åren. 195 lättlästa sidor.

Självklart återkommer jag med en reseberättelse när vi har kommit tillbaka från detta slutna och mystiska land.

This entry was posted in Bokrecension, General. Bookmark the permalink.

One Response to Ambassaden i paradiset – Lovisa Lamm

  1. Den reseberättelsen ser vi fram emot från detta slutna land. Här hemma har det varit fullt upp med ACTA-avtalet som nu har fallit. Det föll med 478 röster mot ACTA och 39 röster för ACTA i EU-parlamentet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.