Stefan Löfven

Nu har både hans mamma och Leif Pagrotsky bekräftat att VU:s förslag på ny partiordförande är Stefan Löfven, så nu kan vi nog vara säkra på att det är så. Socialdemokraterna var extra glada i matsalen idag så de verkar vara nöjda med att vara färdiga med processen.

Vad ska man säga om Stefan Löfven? Ja, jag har ingen aning. Jag har aldrig hört honom tala, jag har aldrig hört honom diskutera något annat än fackliga frågor och jag har ingen aning om hans utbildning och bakgrund. Visst är han känd som person och som IF Metalls ordförande, men han är ju helt okänd som politiker. Har han ens suttit i kommunfullmäktige eller i någon kommunal nämnd?

Denna person för alltså Socialdemokraterna fram som sin kandidat till statsministerposten vid valet om 2,5 år. Det kan gå bra, men det kan också bli magplask. Ett riktigt magplask. Skulle han bli statsminister så är han definitivt Sveriges minst politiskt erfarne statsminister genom tiderna, han kommer inte ens ha suttit i riksdagen då.

Det ska också bli intressant att se hur mycket han kommer att fortsätta vara IF Metall och LO-företrädare. Kommer han att lyckas släppa den rollen? Visst har Socialdemokraterna suttit i LO:s knä i årtionden, men det är ändå en annan sak att LO tar över partiet. Vilken näringslivspolitik och ekonomisk politik kommer han att företräda? Frågorna är oerhört många!

Men, till en början är jag övertygad om att han kommer att lyckas förbättra opinionssiffrorna. En del vilsna socialdemokrater som under de senaste månaderna gått till Mp, V, M och Sd kommer nu att återvända. Speciellt Sverigedemokraterna, som tidigare har tagit många LO-anslutna, kommer att få ett tapp. För vår del i Centerpartiet önskar jag bara att vi nu åter kan börja prata politik.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Stefan Löfven

  1. Don Joan says:

    Önskar Stefan L lycka till, det behövs en fungerande opposition för allas bästa.

  2. z999 says:

    Det har ju en viss betydelse för demokratin som sagt med en fungerande opposition men det är inget som kan skapas av sig själv. Det måste finnas någon kritik mot alliansen också, finns det det? Anders Borg är ju populär även bland vänsterväljare och Reinfeldt är ju populär bland alla utom SD’s väljare (inklusive mig).

Leave a Reply

Your email address will not be published.