Bra jobbat av liberalerna i Europaparlamentet

Alla nyheter som inte handlar om Juholt, socialdemokraterna, ledarkris och nu idag Stefan Löfvén tycks falla bort, därför vill jag uppmärksamma en av gårdagens bra nyheter.

EU kom igår med ett förslag på förbättrat dataskydd på Internet, t.ex. en rätt att få sina uppgifter raderade när man avslutar sitt Facebookkonto. Jag tycker att detta är ett bra steg i rätt riktning för ökat skydd, samtidigt måste var och en ändå fundera på vad man skriver och lägger ut för bilder. Jag ser ofta bilder som mina facebookvänner, oftast yngre sådana, lägger ut som jag tänker att det kommer de att ångra. Inte så kul när man söker jobb några år senare och arbetsgivaren hittar tokiga fyllebilder på nätet.

Sammanfattningsvis bra med starkare lagskydd, men var och en måste först och främst rannsaka sig själv och hur man sprider uppgifter/bilder på sig själv och andra.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.