I den innersta kretsen – Viveca Sten

Detta är den andra romanen om polisen Thomas Andreasson som löser mord på Sandhamn. Den här gången är det seglaren Oscar Juliander, vice ordf. i KSSS, som mördas. Dessutom precis i starten av Gotland Runt.

Mordgåtan är bra, det tar tid att komma på vem mördaren är, och personskildringarna är bra. Jag tycker att Viveca Sten håller sig i Camilla Läckberg-klass och dessutom har jag inte hunnit tröttna på Stens romanupplägg (Läckbergs “något hände i det förflutna som nu resulterar i ett mord” känns lite uttjattat). Jag gillar att hon har många korta kapitel, blir lättare att lägga ifrån sig boken. Inte oviktigt för mig som ofta läser några sidor åt gången på tåg, flyg eller bussen.

Sverige har många bra deckarförfattare, Henning Mankell, Stieg Larsson, Liza Marklund, Camilla Läckberg osv, och jag tycker att även Viveca Sten ska räknas in där.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.