I de lugnaste vatten – Viveca Sten

En för mig ny deckarförfattare som jag tycker har skrivit en alldeles utomordentlig debutroman (2008). Det blir dessutom extra intressant eftersom handlingen utspelar sig i mina “Stockholmshemtrakter” (Skåne är och kommer alltid att vara riktiga “hem”).

Polisen Thomas Andreasson jobbar i Nacka, men morden och handlingen utspelar sig mest på Sandhamn ute i Stockholms skärgård. Det är en bra mordgåta och Viveca Sten gör bra personskildringar, särskilt av Andreassons barndomsvän Nora Linde.

Det tog väldigt lång tid att läsa boken för mig, speciellt eftersom jag glömde boken på ett tåg och sedan läste den färdigt någon månad senare efter att ha lånat den på e-bibliotek, men det var ändå lätt att följa storyn och att komma in i romanen.

Jag tycker att “I de lugnaste vatten” är klart läsvärd och jag har redan hunnit läsa färdigt Viveca Stens nästa roman om Thomas Andreasson, “I den innersta kretsen”.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.