Klokt av fotbollsförbundet

Landslagsspelarna ska vara föredömen för alla tjejer och killar som spelar fotboll. Därför är det ett klokt beslut som Svenska Fotbollsförbundet fattade idag när de stängde av Alexander Gerndt från landslagsspel pga misshandelsdomen. Avstängningen är tillsvidare och man kan givetvis diskutera om Gerndt någonsin ska få spela i blågula landslagsdressen igen. Men jag menar att om han erkänner, medger att han har problem, ber om förlåtelse och kanske även går i terapi eller liknande behandling så ska han ha en chans att återta en landslagsplats. Jag gillar åtminstone inte straff som är för evigt oavsett vad den straffade gör.

This entry was posted in General, Sport and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Klokt av fotbollsförbundet

 1. Lakritsbiten says:

  Är du för dubbel bestraffning? I ett rättssamhäll är det väl domstolarna som utdelar straff, inte organisationer som tex SvFF?

 2. På samma sätt som att en polis som begår brott både döms för brottet och avskedas för att han är olämplig som polis. En såväl acceptabel som nödvändig hantering i ett rättssamhälle.

  Tycker du att det är en självklarhet att alla ska få vara med i landslaget? Hade nog blivit lite väl många spelare då….

 3. Lakritsbiten says:

  Polis skulle kunna vara undantaget som bekräftar regeln, om att man inte ska dubbelbestraffas. Idrottsmän tycker jag inte ska dubbelbestraffas. Och jag tycker alla ska få vara med i landslaget om förbundskaptenen tycker att personer är 1) tillräckligt bra 2) passar in i lagbygget (diskvalificerar väl grova brottslingar kanske?) 3) är svensk medborgare. SvFF har alltså inget med 1-2-3 att göra. Gerndt kunde kanske fallera på punkt 2, men det ska Hamrén avgöra tycker jag.

 4. Så en fotbollsspelare som t.ex. uttalar sig rasistiskt offentligt ska inte stoppas från att spela i landslaget? Finns det inget som ger SvFF behörigheten att avgöra vem som är lämpliga att representera SvFF (för det är det som landslagsspelarna gör)?

 5. Lakritsbiten says:

  Mm. Jag är nog beredd att hålla med dig. Det blir som LAS ungefär att om man missköter sig så blir man avskedad/avstängd. Dock är jag mot dubbel bestraffning och att många i samhället vill att de som gjort fel ska få sota för det flera gånger och under lång tid. Tex detta att arbetsgivare ska få utdrag ur brottsregister.

  Tack för diskussionen Johan! Du vann denna gång 🙂

 6. Så ska det låta…:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.