Underbart – När fotboll är som bäst!

Eftersom jag har skrivit om fotbollshuliganer flera gånger tidigare så måste jag nu skriva om när fotboll är som bäst. Jag kunde inte se matchen, MFF-Glasgow Rangers, utan fick lyssna på radion. Hjärtattacken var nära, men det får man ta för att uppleva lyckan när slutsignalen gick. För icke fotbollssupportrar kan det säkert vara svårt att förstå, men när man lever sig in i sin klubbs väl och ve som en riktig supporter gör, så är det nästan olidligt spännande under den här typen av mycket viktiga matcher.

Malmö FF spelade tappert mot brutala skottar som också fick två spelare utvisade. Det är klart att Rangers ska vara ett bättre lag med en budget som säkert är tio gånger större än MFF:s, men med hjärta, talang och kämpaglöd så kan vilket lag som helst besegras.

På fredag får vi veta vilket lag som är sista hindret före Champions Leagues gruppspel. Det kan bli: Wisla Krakow (Polen), Maccabi Haifa (Israel), Dynamo Zagreb (Kroatien), FC Köpenhamn (Danmark), Genk (Belgien), Viktoria Plzen (Tjeckien), Sturm Graz (Österrike), Apoel Nicosia (Cypern), FC Zurich (Schweiz) eller BATE Borisov (Vitryssland). Många svåra lag, men inget som känns lika skrämmande som Glasgow Rangers gjorde.

This entry was posted in General, Sport. Bookmark the permalink.

13 Responses to Underbart – När fotboll är som bäst!

 1. Don Joan says:

  Kul! Då hoppas vi på en repris mot Dinamo Zagreb. En annan oerhört viktig detalj att nämna när vi är inne på positivt fotbollsnack är ju Gais. Det går bra för oss i år, hoppas vi får behålla Wanderson.

 2. Ola Johasson says:

  Hej Johan

  Du kan läsa om mina fotbollsreflektioner på:
  http://olajohansson.blogspot.com/2011/08/snart-skiner-poseidon-men-flackarna-ar.html

  kollegan Ola (C)

 3. z999 says:

  Off topic, förutom kopplingen till Glasgow rangers som är ett lag jag gillar.

  Upplopp i Tottenham med en minst sagt bristfällig förklaring i DN.
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/polisbilar-i-brand-under-tottenham-protest

  Jag har en stark känsla att nationell idag kommer att komma med en bra mycket mer ingående förklaring till vad som hänt. Och det blir inte första gången. Tragiskt att man ska behöva betala presstöd till något så urdåligt som DN.

 4. Jodå, Wanderson blir kvar. Bra för GAIS, blir nog bästa Göteborgslag i år.

  Ola, ska man jämföra MFF och IFK Göteborg så måste man komma ihåg att de s.k. Änglarna har en större svans av bråkmakare efter sig än MFF har. IFK-huliganer har inte sällan haft uppgjorda slagsmål med Stockholmslagens huliganer.

  Z999, det visar möjligen hur löjligt partisk Nationell Idag är. Om du såg Aktuellt (eller om det möjligtvis var sena Rapport) så såg du att av de som man såg ansiktet på så var det definitivt en majorititet unga ljusa män som sprang omkring och sparkade på soptunnor, plundrade butiker och kastade saker mot polisen. Mannen på cykel bland allt krossat glas fastnade jag speciellt för, hur tänkte han…

 5. z999 says:

  @Johan:
  “Z999, det visar möjligen hur löjligt partisk Nationell Idag är.”

  Kanske det. Men dom var ungefär 24 timmar före annan media i Sverige med att tala om att det var raskravaller ala USA på gång. Jag skulle vilja veta varför skiljelinjen i vissa fall går mellan “svarta” och “vita” och inte mellan “skötsamma” och “misskötsamma”. För några år sedan var ett fall i Södertälje där en ung flicka blev kallad för hora av några invandrarkillar. Hon polisanmälde och hennes far dök upp på plats med ett bollträ och en folkmassa av enbart invandrare backade upp killarna med invandrarbakgrund. Det blev alltså inte att de skötsamma ställde upp bakom polisen och det hela urartade totalt i en beskjutning av polisstationen i Södertälje. En liknande händelse i området där jag bor som är ganska identiskt med Södertälje ledde till att folk tog parti för polisen och flickan och skiljelinjen (som fanns) gick inte mellan invandrare och svenskar. Varför? Det blev liksom en skiljelinje mellan de skötsamma och de icke-skötsamma i ett område som knappt ligger en halvtimme ifrån och som knappast har bättre förutsättningar än Södertälje. Är det bara slumpen som skapar rasmotsättningar?

 6. Det är bara media som typ Nationell Idag som hittar några “rasmotsättningar” och det är de, som du hyllar, som skapar skiljelinjer mellan “svarta” och “vita”. Det är ointressant om det är 200 “svarta”, 100 “gula”, 59 “röda” och 2014 “vita” som bränner ner hus och sätter skräck i befolkningen, de ska alla behandlas på samma sätt.

  Om någon kommer med ett “bollträ” och ska ta lagen i egna händer så hoppas jag att alla ställer upp och skyddar den eller de som ska misshandlas. På det sättet ska inte, kan inte och får inte rättvisa skipas.

  Det är alla de som ständigt vill peka på “grupptillhörighet” (hudfärg, kultur, religion, kön, sexuell läggning osv) när någonting negativt händer som skapar ett “vi och dem-tänkande”, som skapar motsättningar och i värsta fall hat som fullständigt spårar ut när någon galning inspireras av retoriken.

  De enda tillfällena när grupptillhörighet är intressant är när grupptillhörigheten i sig påverkar exvis brottet som har begåtts. T.ex. när någon har hotat någon annan och vid brottet burit väst med ökänt klubbmärke på. Då är grupptillhörigheten en relevant del av brottet. Men att någon är australiensare eller senegales när han slår sönder ett skyltfönster och tar allt han kommer åt är sannolikt fullständigt ointressant i sammanhanget.

 7. z999 says:

  Jag tror inte att rasmotsättningar skapas av nationell idag, dom skapas av media som förklarar att problemens orsak är att invandrare inte anställs (rasistiska arbetsgivare) och att de vita(?) rent allmänt är dåliga på att fixa jobb(?) åt de svarta(?). Denna media har liksom ettt annat genomslag än nationell idag.

 8. z999 says:

  Kravallerna i England ser ut att lösa sig nu med hjälp av militären. Dom har tydligen bestämt sig för att lösa det med mycket personal (polis och militär) istället för lite personal och mycket våld. Lite som man löste vänsterkravallerna i Salem efter katastrofen 2003.

  Fast problemet kvarstår med en “färgad” befolkning som känner att dom är i underläge mot en “vit” befolkning. Den här typen av våld är väl en oundviklig följd av mångkulturen?

 9. frekar06 says:

  …Men Helsingborg tar guldet i år. Nu med Alvaro Santos (Gud i Helsingborg) tillbaka så blir vi svårslagna. Det är bara Rade Prica som saknas också nu. //Frekar06

 10. Inte alls, Santos är för gammal, har inte alls varit lika bra i GAIS. Det blir nog tyvärr inte MFF i år, hoppas på Elfsborg så att HIF inte tar det.

 11. Don Joan says:

  Får gratulera MFF till vinsten idag, det var starkt jobbat.

 12. frekar06 says:

  Johan.

  Nu leder vi i Helsingborg serien med 6 poäng. Det luktar GULD för Helsingborg. Malmö kommer inte ens få en Europacup plats. Det blir bättre och bättre det här. /Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.