Sommarlugnt

Början av juli betyder Almedalen för de flesta riksdagsledamöter, men jag gör som jag brukar och struntar i hela veckan och umgås med mina barn istället (undantaget var förra året då jag var där, det var trevligt, men inget som jag inte kan vara utan).

Jag har tänkt att juli ska bli mer eller mindre en ledig månad. Åtminstone ledig från politik. I övrigt blir det att måla om vårt sovrum, Astrid Lindgrens Värld, umgås med vänner osv. Någon gång emellanåt kommer jag säkert att blogga lite, men förvänta er inte några täta inlägg. Vilket jag inte har haft de senaste månaderna ändå, har blivit mycket mer facebook och twitter istället.

Ha en underbar sommar!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sommarlugnt

 1. z999 says:

  Jättebra beslut av dig. Almedalsveckan är bara till för att politiker främst ska imponera på journalister (se DN igår).

 2. z999 says:

  Reinfeldt presterade ett av sina sämsta, kanske hans sämsta, tal någonsin i Almedalen. Hans starka sida brukar vara att han är konkret. Almedalen kanske är ett testområde att prova en annan stil? Han fick ju också kritik för att ha talat för mycket framtid och för lite nutid vilket han besvarade med att vara ännu mer flummig och obegriplig.

 3. frekar06 says:

  “Han fick ju också kritik för att ha talat för mycket framtid och för lite nutid vilket han besvarade med att vara ännu mer flummig och obegriplig.”

  Håller med Z999. Det var alldeles för lite nutid och för mycket vad man ska göra i framtiden. Det sämsta var nog ändå att han inte ens berörde det för regeringen oerhört besvärande läge som tornar upp sig i höst för regeringen.

  Regeringen har egentligen bara två val som jag ser det. Antingen lägger man fram det här femte jobbskatteavdraget och riskerar att det faller i riksdagen, vilket verkar högst sannolikt då Socialdemokraterna, Vänstern, Miljöpartiet och SD är eniga om att stoppa detta jobbskatteavdrag i riksdagen. Då har vi akut regeringskris och kanske nyval. Eller så väljer man att inte lägga fram förslaget i riksdagen helt enkelt.

  Regeringen måste inse att man inte sitter i majoritet utan i minoritet. Regeringen har ingen hållbar strategi för att styra landet i minoritet. Ett samarbete med Miljöpartiet verkar med tanke på vad de nya språkrören har sagt vara uteslutet. Sedan tidigare har man helt uteslutit ett samarbete med Sverigedemokraterna, vilket jag tycker är bra. Annars hade ett samarbete med Miljöpartiet varit det som skulle vara mest naturligt för regeringen.

  Regeringen måste snarast som jag ser det återkomma med en strategi för hur man ska styra landet i minoritet. Nu verkar det inte ens som man kan få igenom den ekonomiska politiken i dess helhet längre. Utan en strategi för hur man ska regera landet i minoritet så varken ska man eller kan man sitta kvar. Det är precis det som håller på att hända nu i höst. Min gissning, även om jag naturligtvis inte vet vad som pågår internt, är att jobbskatteavdraget faller i höst och att regeringskris och nyval väntar.

  Problemet för oppositionen är dock att Håkan Juholt knappast kan regera landet heller. Låt oss anta att vi har ett nyval, vilket rycker allt närmare med tanke på hur oppositionen sagt att de ska agera, och Juholt vinner ett sådant val med SD som vågmästare. Är Håkan Juholt då beredd att regera landet i majoritet med stöd av SD eller kanske ännu värre, i minoritet med SD som vågmästare? Jag tycker att regeringen ska ställa den här frågan på sin spets i höst och förklara att om man röstar ner jobbskatteavdraget så kommer man att utlysa nyval och kräva besked av Juholt hur han efter en eventuell vinst i ett val ska regera landet med SD som vågmästare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.