“Kom med” sa S till SD

Jag har väntat på när det skulle ske. Mona Sahlin är borta och hennes gamla ord: “aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång” har fallit i glömska.

Nu är det “kom med” som gäller för att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet ska förhandla sig samman med Sverigedemokraterna. Ska bli intressant att se om Håkan Juholt tar Ylva Johansson i örat eller om han ger sitt tysta medgivande till att Socialdemokraterna ska börja förhandla fram politiken med Sverigedemokraterna.

Nu efteråt försöker Ylva Johansson komma undan med att Sverigedemokraten Sven-Olof Sällström gått in på hennes rum oinbjuden, men det är lite sent när många andra både hört och sett dem.

När Socialdemokraterna märkte att de inte lyckades ljuga bort Ylva Johanssons inbjudan till Sverigedemokraterna så gick de istället över till att kritisera moderater för att twittra på utskottssammanträdena. Nu var det så att twittrandet skedde under en ajounering och efter mötet. Socialdemokraterna krävde då att det skulle bli twitterförbud i riksdagen! Är de galna? Ska inte riksdagsledamöter få kommunicera med medborgarna? (Efter ett tag förstod de hur galet det var och korrigerade sig och sa att de menade twitterförbud från utskottssammanträdena.)

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

35 Responses to “Kom med” sa S till SD

 1. z999 says:

  Konstigt att situationen kunde uppstå alls. Var det inte uppenbart att det skulle uppmärksammas? Sossarna har ju en majoritet av väljarna bland bidragstagande invandrare som vägrar att identifiera sig som svenskar på något sätt. Men allt annat taktiskt kanske överväger ändå?

  I vilket fall så ser det ut som att sossarna kommer att vinna valet nästa gång om inte alliansen värvar MP. Jag tror starkt på att KD åker ut.

 2. frekar06 says:

  Johan:

  Det var precis som du är inne på väntat att detta skulle hända förr eller senare. Denna gång var det A-kassan. Vad kommer härnäst? Är det direktiv om att riva upp och göra om den så hårt kritiserade sjukförsäkringen som man tar beslut om nästa gång tillsammans med SD utan att berätta hur detta ska finansieras?

  Jag har i och för sig inget emot att man gör något åt A-kassan och Sjukförsäkringen. Men då måste man finansiera sina förslag fullt ut. Det är inte regeringen som ska finansiera förslag/beslut som oppositionen tar. Det är oppositionens ansvar att se till att de förslag och beslut man lägger fram och tar är finansierade.

  Detta är dessvärre bara ännu ett exempel på att oppositionen ägnar sig åt att skicka en massa krav till regeringen som de ska genomföra och som oppositionen överhuvudtaget inte anser sig behöva ta ansvar för. Statens finanser måste man hantera ansvarsfullt. Annars hamnar man snabbt där länder som USA, Grekland, Portugal, Irland och Spanien för att nu nämna några exempel befinner sig idag.
  Det den samlade oppositionen ägnar sig åt är ren populism och inte åt att bedriva seriös politik.

  Annars är det senaste exemplet där man gjort upp med Sverigedemokraterna inom den Röd-Gröna oppositionen beslutet om en utredning kring luftvärnsförsvaret. Den riskerar att allvarligt försena beslut om JAS 39 Gripen. Så kan man inte hantera en så viktigt fråga som Sveriges luftvärnsförsvar och utveckling av nya stridsflygplan.

  http://mobil.hd.se/skane/2011/04/12/regeringen-overkord-om-luftforsvar/

  /Frekar06

 3. Ola says:

  Nu står ju ord mot ord.. Och Allianspolitiker har ju visat flera gånger att dom har svårt hålla sig till sanningen .. Så vi får se vad som händer…
  Jag var ju inte där och hörde det med egna öron så jag kan ju inte som tydligen vissa avgöra var sanningen ligger.

 4. frekar06 says:

  Ola: Till och med Sverigedemokraten själv säger att han var på Johanssons rum efter att ha blivit inbjuden dit av henne. Det är för många av varandra oberoende källor som bekräftar att Johansson bjöd in sverigedemokraten till sitt rum för att det inte ska vara sant. Till det kan du lägga att Sossarna uppenbarligen insåg att man inte kunde ljuga om detta och gick snabbt över till att kritisera Twitter användande istället. Patetiskt agerande av Sossarna.

 5. Ola says:

  frekar06

  Så du förhandlar varje gång du är in till någon???? Hon säger ju själv att han följde efter men att hon sa att hon inte förhandlar med Sd. Men om du nu vet vad Sd fick istället i förhandlingen och var med på rummet så kan du ju säga det…Jag vet inte för jag var inte med på rummet.

 6. Ola says:

  frekar06

  Så varje gång Sd röstar med sina Alliansbröder på högerkanten så har dom förhandlat med dom.. är 8 gånger av 10 dom röstar med sina bröder på högerkanten..
  Menar du det är så?

 7. frekar06 says:

  Ola:

  Nu får du väl ändå ta och ge dig. Det finns nu åtminstone tre ledamöter, inklusive huvudpersonen (SD-ledamoten) själv som bekräftar att Sverigedemokraten blev inbjuden på Ylva Johanssons rum.

  Det torde räcka för att konstatera att detta stämmer. Att Ylva Johansson fortsätter neka bestämt förvånar mig inte ett dugg. Hon inser uppenbarligen inte vilken skada hon ställt till med. Sossarna verkar ha ett mål just nu och det är att fälla regeringen i riksdagen så många gånger som möjligt utan att själva sedan ta ansvar för sina egna förslag och beslut. Det är inte vackert, men ett faktum.

 8. Ola says:

  frekar06

  Men snälla du det var ju redan klart att förslaget skulle gå igenom..Vad har dom förhandlat för något? Mp och V var ja med och diskuterade oxå..
  Eller menar du att demokratin inte ska få genomslag i riksdagen
  Jag tycker att riksdagen börjar likna en lekstuga. Det blir snart som i
  skolan att riksdagsmännen måste lämna ifrån sig modellerna för att dom
  är så intresserade att dom sitter och leker med dom. Och dom klarar inte av
  att göra ett demokratiskt kvittningssystem . Och det gäller alla partier och färger att
  det är viktigare för dom att sitta och leka än att styra landet.

 9. frekar06 says:

  Beslutet var inte alls klart. Sverigedemokraterna måste vara med på de Röd-Grönas linje för att det ska gå igenom. Så de Röd-Gröna måste ha koll på att SD är med dom, annars har de ingen majoritet. Röstar inte alla de Röd-Gröna partierna + SD på samma förslag så vinner regeringen. Uppenbarligen var det någon form av förhandling på Johanssons rum. Det finns flera källor som bekräftar det.

  Dessutom sade Sahlin inför förra valet att de aldrig någonsin skulle göra sig beroende av SD. Det verkar nu vara helt glömt. Det var med andra ord en ren och skär lögn till svenska folket från sossarna. Det är ingen som kan förklara bort det. Så länge Sossarna ägnar sig åt populism ska de vara glada om de klarar sig över 30 % i nästa val.

  Visst har både oppositionen och regeringen agerat märkligt i en del frågor, till exempel i integritetsfrågan. Men kolla på den ekonomiska politiken till exempel. Där har regeringen tagit ansvar. Sverige befinner sig i ett mycket gynnsamt läge rent ekonomiskt nu. Vi kan investera i infrastruktur, välfärd och företag när andra länder, som till exempel Grekland, USA, Portugal osv., är nära statsbankrutt.

  Vi kan ta ett aktuellt exempel i SAAB Automobile. En anledning till varför regeringen nu kan ställa ut garantier kring lån till SAAB är att vi har ordning i statens finanser. Den borgerliga majoriteten innan riksdagsvalet agerade mycket ansvarsfullt i finanskrisen och därför sitter vi där vi gör idag och den borgerliga minoriteten fortsätter agera seriöst i den ekonomiska politiken.

  Det är bara det lilla problemet att oppositionen lägger en massa kostsamma förslag som regeringen sedan ska finansiera. Den samlade oppositionen riskerar den svenska statens ekonomi genom sitt agerande och man riskerar att utlösa en regeringskris. Är det verkligen att ta ansvar för Sverige? Det är beteckningen som jag ser det på en lekstuga. Någonstans går gränsen för vad en regering klarar av i bakslag. Den gränsen hoppas jag verkligen inte att oppositionen är beredd att överträda!

 10. z999 says:

  SD riskerar att tappa en del förtroende hos sina väljare på det hela. Högerfalangen inom SD (=Skåne) är viktig. Fast i stort sett så spelar det nog ingen roll, jag tror att majoriteten av SD’s väljare är nöjda med SD’s agerande hittils.

 11. Ola says:

  frekar06

  Nu är det ju så att S, Mp och V lägger ett förslag som ligger i linje med vad SD också tycker. Ska då S, Mp och V inte lägga det förslaget bara för att troligen kommer SD att rösta på det.. Såg nu att av 10 röstningar så röstar Sd 9 gånger på dom konservativas förslag. Men det beror ju på att SDs politik är konservativ.

  Tycker du verkligen att den massarbetslöshet som vi har i en brinnande högkonjuktur är något att stoltsera om. Här har alliansen spritt våra skattepengar
  till allt möjligt utom jobbskapande saker. Men Borgarna har ju alltid varit kända för att slösa med skattepengar.

  Och att vi klara lågkonjunkturen så bra beror mycket på att det fanns pengar sparade i laderna när dom tillträdde 06

 12. z999 says:

  Helt rätt Ola. Och jag tror att sossarna mest pejlade av stämningen inom SD, inte att dom förhandlade med SD. Hur skulle en sån förhandling sett ut? Sossarna kan ju inte rösta ja till SD’s förslag.

 13. Jakob says:

  Monas ord var korkade från första början. Håkan Juholts inställning är att man kan samarbeta med alla. Det gav han också uttryck för i höstas, men blev då nedtystad av partiet. Är han det minsta konsekvent tar han inte Ylva Johansson i örat. Men kanske tvingas ändå fälla någon överslätande kommentar, eftersom medielogiken kräver det.

  Och efter detta kanske det äntligen kan vara dags att begrava Monas ogenomtänkta försäkringar inför valet. Det börjar också bli lite tröttsamt att höra indignerade alliansledamöter älta detta. Det hela blir extra patetiskt, eftersom upprördheten mest handlar om det faktum att borgarna går på pumpen gång efter gång i utskotten. Och det är klart att det svider för er.

 14. Jakob says:

  Monas ord var korkade från första början. Håkan Juholts inställning är att man kan samarbeta med alla. Det gav han också uttryck för i höstas, men blev då nedtystad av partiet. Är han det minsta konsekvent tar han inte Ylva Johansson i örat. Men kanske tvingas han ändå fälla någon överslätande kommentar, eftersom medielogiken kräver det.

  Och efter detta kanske det äntligen kan vara dags att begrava Monas ogenomtänkta försäkringar inför valet. Det börjar också bli lite tröttsamt att höra indignerade alliansledamöter älta detta. Det hela blir extra patetiskt, eftersom upprördheten mest handlar om det faktum att borgarna går på pumpen gång efter gång i utskotten. Och det är klart att det svider för er.

 15. frekar06 says:

  Det finns en viktig skillnad mellan oppositionen och regeringen. Oppositionen behöver Sverigedemokraternas aktiva stöd för att få igenom sin politik. Det behöver inte regeringen. Så länge inte oppositionen + SD röstar på samma förslag så vinner regeringen.

  Det är dessutom som så att de prognoser som har tagits fram talar för en arbetslöshet på under fem procent om typ ett-två år. Sådana siffror har vi endast upplevt vid något enstaka tillfälle i modern tid.

  Det verkar inte som ni som nu menar att vi har en allt för hög arbetslöshet, vilket jag håller med om att vi har, har förstått att vi faktiskt precis genomgått den värsta ekonomiska krisen sedan 30-talets depression. Det är finanskrisen som har orsakat massarbetslösheten och inte regeringen. Eller menar ni att det är regeringen som har orsakat finanskrisen också (ni verkar ju lägga allt ansvar på regeringen för allting)?

  Ola du ägnar dig åt rena lögner när du säger:

  “Här har alliansen spritt våra skattepengar till allt möjligt utom jobbskapande saker. Men Borgarna har ju alltid varit kända för att slösa med skattepengar.”

  För det första så har regeringen överhuvudtaget inte slösat med skattemedel. Hade dom gjort det så hade vi inte suttit där vi sitter idag. Däremot har oppositionen visat prov på hur man slösar med skattemedel. De har under finanskrisen föreslagit satsningar på hundratals miljarder helt ofinansierat. Man vill låna 55 miljarder till höghastighetståg.

  Det skulle snabbt försätta Sverige i samma elände som Grekland, Portugal osv. Jag förväntar mig som medborgare i det här landet att man tar ansvar från regeringens sida för statens ekonomi och att man visar ledarskap i samband med stora nationella kriser som finanskrisen. Det gjorde regeringen till skillnad från oppositionen som strax efter Lehman Brothers konkurs lyckades ställa till med en total cirkus kring det Röd-Gröna samarbetet.

  När det gäller Sverigedemokraterna är det ett främlingsfientligt och populistiskt parti. De ägnar sig åt att måla ut en hel grupp människor som ett stort problem och som mindre värda. De ägnar sig dessutom åt rent trams när det gäller Islam för de har ingen aning om vad Islam står för överhuvudtaget. Det är ovetenskapligt det dom säger och allvarligt talat verkar det som om att Sverigedemokraterna skulle behöva en grundkurs i Islam. För det är en total okunskap om Islam som de ger uttryck för.

  Frekar06

 16. z999 says:

  @Frekar06:
  “När det gäller Sverigedemokraterna är det ett främlingsfientligt och populistiskt parti. De ägnar sig åt att måla ut en hel grupp människor som ett stort problem och som mindre värda.”

  Saken är den att SD har en lite djupare syn på hur man definierar människovärde. Man har inte reducerat människosynen till att enbart handla om huruvida man är för eller emot massinvandringen.

  “De ägnar sig dessutom åt rent trams när det gäller Islam för de har ingen aning om vad Islam står för överhuvudtaget. Det är ovetenskapligt det dom säger och allvarligt talat verkar det som om att Sverigedemokraterna skulle behöva en grundkurs i Islam. För det är en total okunskap om Islam som de ger uttryck för.”

  Så länge ingen, inte media eller muslimska sidor på nätet eller muslimer runtom i världen, säger emot vad SD säger så kommer det nog att fortsätta. För min del räcker det att läsa på muslimska sidor på nätet och lyssna på offentliga företrädare i TV samt dom muslimer jag känner för att jag ska tycka illa om islam som religion.

 17. frekar06 says:

  Z999:

  Det är ren propaganda som Sverigedemokraterna ägnar sig åt. Detta förklarade bland annat professor Jan Hjärpe som är islamolog i en debattartikel innan valet. Där jämförde han Sverigedemokraternas propaganda med den som nazisterna ägnade sig åt innan och under andra världskriget.

  Länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12048517.ab

  Bara i Stockholm demonstrerade tiotusentals människor på Sergels torg för att visa sitt missnöje med Sverigedemokraterna och sitt stöd för det mångkulturella samhället.
  Till det kan du lägga ett antal tusen personer till i Göteborg och Malmö.

  Länk: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tusentals-demonstrerade-mot-sd_5366071.svd

  Sverigedemokraternas partiledare gav innan valet uttryck för att muslimer är det största hotet mot vårt land sedan andra världskriget. Det är komplett vansinne för att tala klarspråk. Den sverigedemokratiska bloggen Politisk inkorrekt verkar tycka att upproren i Mellanöstern och Nordafrika är en grogrund för Al-Qaida.

  Följande kan man bland annat läsa på Politisk inkorrekt: “Ett faktum som inte borde överraska då det länge varit känt att Al-Qaida haft stor närvaro i östra Libyen, där kärnan i upproret mot Muammar Ghaddafi finns.”

  Länk: http://politisktinkorrekt.info/2011/03/31/al-qaida-firar-handelseutvecklingen-i-mellanostern/?replytocom=703463

  Det framstår som om att man inte tycker det är bra att det muslimska folket i Mellanöstern och Nordafrika får demokrati och mänskliga fri- och rättigheter utan att de fortsatt ska vara förtryckta av diktaturer som saknar allt vad legitimitet heter i namnet av rädslan för Al-Qaida. Bästa sättet att bekämpa terrorism är som jag ser det att vi får en demokratisering av Mellanöstern och Nordafrika.

 18. Ola says:

  z999

  Ja men försök att få frekar06 att förstå det.. Man behöver inte förhandla bara för att man pratar med någon.

  frekar06

  Nu har inte Sverige varit i någon djup ekonomis kris som på 30 talet inte ens som
  på 70 talet. Det fanns för mycket pengar ihopsparade för det.
  Var det inte slöseri att sälja ut Apoteken . Nu kostar det oss skattebetalare över en miljard extra varje år med försäljningen av receptbelagd medicin .
  Hur smart var det rea ut spritfabriken i Skåne.. Som nu Finska staten äger
  Hur smart var det att slänga ut pengar på sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar som redan har jobb. Ja det finns en rad misstag man gjort ..
  Men man har ju sparat pengar på Gamla sjuka, arbetslösa och barnen..
  brukar ju alltid vara lättas sparka på de svaga i samhället

 19. z999 says:

  Ola, jag misstänker starkt att sossarna enbart har frågat om SD’s åsikter i frågan och sedan har man förnekat mötet med syfte på att man inte förhandlat. Man har alltså egentligen inte ljugit. I nuvarande läget finns ju inget att förhandla om heller som skulle kunna vara godtagbart för båda parter.

 20. z999 says:

  Du kunde lagt till elen till din lista Ola.

 21. frekar06 says:

  Jakob: Regeringen vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna. Det är bra som jag ser det. Att partier som står upp allas lika värde skulle kunna samarbeta med SD och sedan behålla någon form av trovärdighet är helt uteslutet som jag ser det. Den rasism som Sverigedemokraterna står för ska inte få fotfäste i Sverige.

  Jag kommer på alla fronter att bekämpa alla former av rasism och främlingsfientlighet och kommer inte under några som helst omständigheter att ställa mig bakom Sverigedemokraternas politik. Att Juholt tydligen kan tänka sig att samarbeta med alla gör mig ännu mer säker på att Socialdemokratin inte är ett parti som jag kan lägga min röst på.

 22. frekar06 says:

  Ola,

  “Nu har inte Sverige varit i någon djup ekonomis kris som på 30 talet inte ens som
  på 70 talet. Det fanns för mycket pengar ihopsparade för det. Var det inte slöseri att sälja ut Apoteken .”

  För det första var det ett EU-beslut som gjorde att vi var tvungna att avreglera apoteksmonopolet. Vi fick inte ha apoteksmonopol kvar. Det är emot EU:s principer om fri konkurrens och den fria marknaden. Sen är det faktiskt anmärkningsvärt att du förnekar att vi har haft en allvarlig finanskris. Vad vill du säga till alla dom på till exempel AB Volvo som blev av med sina jobb i och med finanskrisen? Swedbank och SEB hade antagligen gått i konkurs om inte staten ställt ut lån. Vi var verkligen utanför gränsen till stupet innan vi lyckades rädda oss med en ansvarsfull ekonomisk politik från regeringen.

 23. frekar06 says:

  Ola,

  “Hur smart var det att slänga ut pengar på sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar som redan har jobb”

  Den politik som du uppenbarligen vill ska föras ligger väl i linje med den sossarna vill ha där man ska höja arbetsgivaravgifterna för att anställa unga med 15 miljarder. Hur skapar höjda arbetsgivaravgifter nya jobb? Kom med konkreta åtgärder Ola för hur vi ska skapa nya jobb istället för att ägna dig åt en massa osaklig kritik mot regeringen.

 24. z999 says:

  Jag anser att det har bedrivits en fruktansvärt ansvarslös ekonomisk politik. När regeringen börjar gå in och subventionera jobb med rutavdrag så närmar vi oss idéer med “arbetarägda” företag. Kapitalism förutsätter en sund marknad där allt företagande är på lika villkor, eller det är i alla fall idealet om kapitalismen ska ha framgång som idé. Trots att regeringen vet att det tar i snitt 7 år för invandrare att få ett jobb så fortsätter man med samma invandringspolitik kryddat med skolgång och fri sjukvård för illegala invandrare. För arbetare som konkurrerar i jobben som domineras av invandrare kommer det att fortsätta att vara en evig lågkonjunktur. Finansministern har sagt att utan invandring så hade vi stått och stampat jordgolv fortfarande. Med den inställningen till tidigare generationer svenskar så kan man undra varför det går några pengar alls till äldrevården.

  Att det tar sju år för invandrare att få jobb har man fått fram genom att slå ihop alla invandrare i en klump i ett vi och dom tänkande. Om man särskiljer olika grupper från olika delar av världen så är siffrorna ännu mer skrämmande.

 25. Ola says:

  frekar06

  SAAB var ju i kris långt före lågkonjunkturen kom och när inte GM hade pengar att stötta med blev krisen för SAAB akut.. Volvo var i en lågkonjunktur och Ford hade stora problem ekonomist. Men både Ford och GM är Amerikanska företag.. Och där hade dom en ekonomisk kris.

  När det gäller Svenska banker så var det Baltiska länder som drog ned dom..
  Svenska marknaden gick inte med förlust.
  Sedan var det flera Svenska företag som gjorde rekordvinster.. Det ska man inte glömma.

  Så du menar att EU sa åt svenska regeringen att ni måste betala 10 kr per recept åt dom privata Apoteken och höja vinstmarginalen med en procent . Det kostar oss skattebetalare över en miljard om året. Varför kunde inte dom privata Apoteken konkurera på lika villkor som dom Apoteksbolaget driver?

  S vill sänka arbetsgivaravgiften för ungdomar som får anställning ..inte för dom som redan har anställning . Gå inte så mycket på dom konservativas lögner..

 26. Ola says:

  z999

  Ja så får vi inte glömma alla hundratals miljoner som tydligen regeringen tycker att dom högsta cheferna är värda i Bonus.

 27. z999 says:

  Ola:
  “Ja så får vi inte glömma alla hundratals miljoner som tydligen regeringen tycker att dom högsta cheferna är värda i Bonus.”

  Ja. Snacka om att ge fel signaler. Kommunismen har sitt “till var och en efter behov”, kapitalismens kärna (en av dom) är “till var och en efter förtjänst”. Bonussystem där pengar mest utgår efter titel är feodalism. Rätt nära fascism ideologiskt där den starke har rätt med så lite moraliska regler som möjligt.

 28. z999 says:

  Det här var ju trevligt att det rapporteras så här, lite apropå bara…
  http://www.dn.se/ekonomi/borg-sverige-pa-vag-in-i-europakten

 29. z999 says:

  Misshandeln av Federley har helt försvunnit i media men man kan läsa om den här-
  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1458

  För mig och andra som vill ha ett mer öppet samhälle där personer med Federleys öppenhet och position ska kunna röra sig fritt så är det en viktig händelse som samhället borde reagera hårt på. Tyvärr är det inte på det sättet.

 30. Som ni säkert har märkt har jag haft påsklov. Orkar inte kommentera allt. Kan bara konstatera att den finska samförståndspolitiken och Centerpartiets skandaler drabbade de etablerade partierna i allmänhet och Centerpartiet i synnerhet.

  Sannfinnländarnas fosterlandsromantik lockade och nu är risken att vi får se ett mer slutet Finland. Dessutom lär det bli allt svårare för finlandssvenskarna.

  En mycket tråkig utveckling för Finland. Är det någon som tror att sämre språkkunskaper och färre intryck från omvärlden är framtida framgångsfaktorer?

 31. z999 says:

  @Linander:
  “Är det någon som tror att sämre språkkunskaper och färre intryck från omvärlden är framtida framgångsfaktorer?”

  Massinvandringen i Sverige har inte precis skapat något intryck av öppenhet. Den perverterade formen av utländsk kultur man möter i svenska förortsgetton ger inget bra intryck av andra kulturer. TV och internet samt modern teknik som kortat de geografiska avstånden har haft överlägset större betydelse för intryck utifrån. Angående språket så var det längesen som svenskan skulle ha kunnat vara någon framgångsfaktor för finländsk del.

  Sen har inte sannfinländarna något monopol på att vilja ha vettiga regler för invandringen, inget finländskt parti står för den typen av invandring vi har till Sverige. Om du anser att ett medlemsskap i EU skulle vara något tecken på öppenhet så tycker inte jag att det stämmer heller. Centralstyrning och likriktning från Bryssel gör att EU mer liknar det forna Sovjet.

  Jag hoppas att Finland tar steget ut ur EU.

 32. z999 says:

  Det var kul att se sannfinländarnas ledare Timo Soini chockeras över demoniseringen i svensk media och att partiet tillskrivits åsikter dom inte har 🙂
  Det är tydligen inte lika självklart i Finland.
  Ändå är det bara på andra sidan östersjön och ändå en så enorm skillnad.

 33. Att lämna EU skulle vara en fullständig katastrof för Finland. Företagen hade flytt och arbetslösheten skjutit i höjden.

  Visst är det intressant att Soini inte vill ta avstånd från islamofoberna i sitt eget parti, men det är precis lika intressant att han har förbjudit deras ungdomsförbund att samarbeta med Sverigedemokraternas Ungdomsförbund inom Ungdomens Nordiska råd. Sannfinnländarna är någon sorts fosterlandsromantiska xenofober, men de anser att SD är rasister som de överhuvudtaget inte vill samarbeta med.

 34. z999 says:

  @Linander:
  “men det är precis lika intressant att han har förbjudit deras ungdomsförbund att samarbeta med Sverigedemokraternas Ungdomsförbund inom Ungdomens Nordiska råd.”

  Det är taktiskt riktigt. Om man står för en ökad nationalism måste man vara väldigt noga med att undvika samarbete med andra nationellt inriktade partier i andra länder. Ett samarbete mellan BNP i England och SD skulle vara förödande mediemässigt för SD.

  “Sannfinnländarna är någon sorts fosterlandsromantiska xenofober, men de anser att SD är rasister som de överhuvudtaget inte vill samarbeta med.”

  Jag tycker att dom har lämnat det fosterlandsromantiska. Kolla deras historia lite så ser du att dom var mycket mer åt det hållet tidigare. Dom benämner SD rasister för att svensk regimtrogen media gör det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.