Datalagringsdebatten i utländsk media

Norska Verdens Gang, en polsk tidning och The local (svenska nyheter på engelska) är några tidningar som uppmärksammade vår debatt.

På läktaren var det däremot nästan tomt. Tror att det satt en eller två personer utöver de skolklasser som kommer och går med jämna mellanrum.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Datalagringsdebatten i utländsk media

 1. Johan Tjäder says:

  Webb-tv från riksdagen funkar ruskigt dåligt på min iPhone. Motionera gärna om det.

 2. frekar06 says:

  Det är bara att konstatera att vi nu har ett år på oss att stoppa datalagringen. Det året ska vi nu använda för att ta den här frågan i mål, dvs. komma till en slutpunkt där Sverige inte inför direktivet eller att EU river upp direktivet. Datalagringsdirektivet har totalhavererat.

  Ungern, Cypern och Tyskland kan inte införa direktivet då deras högsta domstolar eller författningsdomstolar säger nej. En hemlig rapport som läckt ut från EU visar dessutom att direktivet inte bidrar till att lösa några brott. Detta skrev Europaportalen om under 2010 (länk till det hemliga dokumentet i EU som läckt finns i artikeln).

  http://www.europaportalen.se/2010/04/hemlig-eu-rapport-sagar-datalagringsdirektivet

  Datalagringsdirektivet är för övrigt redan taget till Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna av tyska aktivister. Så det kommer förr eller senare prövas där. Ute i Europa pågår ett massivt arbete för att stoppa datalagringsdirektivet. Över hundra organisationer kräver att datalagringen stoppas helt och hållet. Det är läge nu för att också svenska organisationer ska göra slag i saken tycker jag och arbeta mot datalagringen.

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=3815040

  Piratpartiet tänker nu ta initiativ till att samla ihop alla grupper som är emot datalagringen för att vi ska ha en enad front mot datalagring 2012 när den slutgiltiga omröstningen om direktivet äger rum (se pressmeddelande nedan). Det är ett välkommet initiativ och ett steg mot att slutgiltigt sänka direktivet 2012. Det är hårt arbete fram till dess som gäller. Men det är min bestämda uppfattning att det är fullt möjligt att sänka detta direktiv en gång för alla. Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.