En replik, max tio sekunder…

Är man skådespelare om man spelar sig själv och har en replik som varar i max tio sekunder? Knappast. Jag lovar, jag ska inte trycka upp “skådespelare” på mina visitkort…:-)

Idag var det premiären av Hipp Hipp. Redan i våras var jag med och spelade in “Debatt” med Morgan Pålsson i Malmö. Det var en rolig dag och Jansson/Wester var trevliga och roliga att jobba med. En gammal kompis var/är produktionsledare för Hipp Hipp och när de skulle göra en debatt så fick jag vara med och spela mig själv. Där var även politiker från alla andra partier.

För er som missade programmet så finns det här.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to En replik, max tio sekunder…

 1. z999 says:

  Du har en lång väg om du ska konkurera med Edvard Persson som jag anser vara världens största exempel på hur långt man kan komma genom att acceptera sig själv.

 2. z999 says:

  Här kan du lära dig om ämnet drama-
  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article8357058.ab

  Ge säpo ett pussel eller nåt så de har något att göra…

 3. z999, när man läser “enligt en källa” så bör man inte tro blint på vad som skrivs…

 4. frekar06 says:

  Precis Z999. Det är urbota fånigt och till och dumdristigt att stänga av en domare för att denne publicerat Muhammed karikatyrer på facebook. Han har rätt enligt svensk grundlag att publicera dessa bilder. Men den har väl inte Svenska hockeyförbundet läst. Och nej jag har inte slutat försvara det mångkulturella samhället, men jag kan inte tolerera att man på detta sätt kränker den enskildes yttrande- och tryckfrihet.

  På tal om kultur så har nu den så kallade kassettavgiften eller privatkopieringsskatten slagit till igen i och med att vi gått över till 2011. Den utvidgas nämligen nu till att också omfatta hårddiskar och USB-minnen. En hårddisk kan bli 160 kr dyrare. Detta för att en totalt omodern och teknikfientlig industri, via Copyswede, ska tjäna mer pengar.

  Denna kassettavgift drar redan innan denna utvidgning in 100 miljoner till Copyswede. Det är totalt orimligt att jag ska betala till underhållningsindustrin för att jag vill lagra mina bilder och mina videos osv. som jag själv har upphovsrätten till dessutom. Det är dags att avskaffa denna avgift en gång för alla!

  Frekar06

 5. z999 says:

  @Johan Linander:
  “z999, när man läser “enligt en källa” så bör man inte tro blint på vad som skrivs…”

  Nej verkligen inte. Aftonbladet vill i vanlig ordning skapa lite mer av en ganska torftig nyhet än vad det är. Varför skulle säpo varit inkallat? Antagligen har “inkallat” betytt att aftonbladet har ringt någon på säpo för en kommentar, det finns ju inget att utreda mer än att säpo möjligen gör någon sorts riskbedömning som inte jag skulle kalla för “säpo är inkallat”.

  I en annan nyhet så skrev aftonbladet att självmordsbombarens fru skulle ha blivit hotad av extremister för att antyda(!) att det handlade om hot från al quaida anhängare. Det handlade om patetiska hot via nätet från uppretade icke-muslimer.

  Frekar06, jag har hört talas om det där ryktesvägen. Det är en helt orimlig upphovsrättslag som knappast ligger i linje med västerländskt tänkande.
  “Det är dags att avskaffa denna avgift en gång för alla! ”
  Håller med helt!

 6. z999 says:

  Angående länken till aftonbladet, den kommer i alla fall att peka ut islam som en negativ och våldsam religion. Islam har ju även inkräktat på yttrandefriheten hos socialdemokraternas broderskapsrörelse som har strukit sina frågor om HBT för att flörta med islam. Om man räknar på det så undrar jag om det inte är mer negativa inslag om islam i regimtrogen media än i SD-kuriren. Lägger man sedan till nyhetsrapporteringen från de islamska diktaturerna i MENA (Mellanöstern Nordafrika) +Afghanistan så ser inte islam ut som en speciellt positiv religion. Det är inte SD som är problemet för de som vill försvara islam, det är verkligheten själv det är fel på.

  Jag grundar min bedömning av islam på framförallt tre skäl:

  1. Muslimer gör inte den åtskillnad mellan religion och stat som är ett av grunddragen i de västerländska samhällsbygget. Sharia, dvs. de muslimska lagarna, är inte en perifer del av islam utan befinner sig i trossystemets kärna. Detta har antagligen sina rötter i att koranen anses nedtecknad av Gud själv och inte skriven av vanliga människor under uppenbarelse.

  2. Uppdelningen mellan troende och otrogna är huggen i sten inom islam och befinner sig likaledes i trossystemets kärna. Och, vad värre är, Koranen är genomsyrad av uppmaningar att bekämpa de otrogna, inklusive uppmaningar att döda.

  3. Muhammed som person skiljer sig tydligt från de övriga religionsstiftarna. Han var, förutom profet, också en krigare som själv dödade fiender vid flera tillfällen. För alla rättrogna muslimer är han dessutom förebilden för allt mänskligt liv. Visserligen utspelar sig hinduernas bibel (Bhagavad Gita eller vad den heter) på ett slagfält men de troende uppmanas knappast till att döda andra icke-troende.

  Att tro att de västerländska friheterna och islam kan samexistera verkar därför osannolikt anser jag. Om jag har fel vill jag gärna att de ledande svenska politiker som öppnat dörren för muslimsk invandring till Sverige ger mig övertygande bevis på att så är fallet. För de har väl reflekterat kring frågan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.