Det var på tiden

Jag har egentligen velat göra om utseendet på min blogg i flera år, men det har bara inte blivit av. Alltid så mycket annat att göra, men nu ikväll så blev det äntligen av. Red train skulle bara bli en tillfällig lösning. Den varade nog i 3-4 år… Får se hur länge det dröjer tills jag ändrar igen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

10 Responses to Det var på tiden

 1. z999 says:

  Ser bra ut med nya utseendet.

 2. frekar06 says:

  Håller helt med Z999. Frekar06

 3. z999 says:

  Linander, en fråga. Ändringen av grundlagen, innebär den att de SD-företrädare som SD fick plocka bort i Södertälje kommer att ha laglig rätt att komma in i riksdagen (dom var inte svenska medborgare, vet inte om du minns den diskussionen). Det är speciellt en person jag tänker på som är taxichaffis som SD anser skulle vara en bra företrädare.

 4. Valbarhet och rösträtt följs åt, dvs den som har rösträtt i riksdagsvalet är också valbar.

 5. z999 says:

  OK. Han har ingen rösträtt mer än i kommunalvalet.

 6. Nisse Nilsson says:

  Helt klart en förbättring och i tiden med vit vinterbakgrund…

  Hur ser du på DO Katri Linnas handläggning av Niqab-ärendet?
  Handläggningstiden som JO kritiserat tycks Linna inte bry sig om. I P1 igår hävdade Linna att lagstiftningen var mycket tydlig men i yttrandet till JO skylls det långa utredningstiden på att det krävts omfattande rättsutredning. Sedan mars 2010 hade det inte hänt något i ärendet vilket JO var “mycket kritisk” mot. Det var alltså en starkare grad av kritik som JO riktade mot Linna. Sedan kan jag inte låta bli att fråga mig om det är någon slags ny praxis att ombudsmän levererar beslut på DN-debatt? Utan att vara allt för konspiratorisk får man ju lätt för sig att Linna har en politisk agenda och inte ville att frågan skulle uppmärksammas innan valet. Jag kan i alla fall säga att Linna har förbrukat mitt förtroende som DO.

  Mvh
  Nisse Nilsson

 7. Det är en svår fråga. Min grundinställning är så här:

  Ingen ska diskrimineras pga religion. Kan man läsa en utbildning så ska man få göra det. Går det t.ex. att läsa en barnskötarutbildning på distans (vilket tydligen går) så måste det gå att läsa den med niqab.

  Men jag ser stora svårigheter med att någon med niqab skulle kunna jobba på en förskola. Jag kan nog säga att jag skulle ha svårt med en barnskötare med niqab på mina barns förskola.

 8. z999 says:

  Tänk om hon fick för sig att kompromissa och bära något mer svenskt, en rånarluva. Det skulle inte bryta mot hennes religion men jag undrar om hon skulle få någon hjälp av DO då?
  På nåt sätt är det orättvist mot dom (muslimer) som väljer att kompromissa med sin religion. Muslimska kvinnor har ju noll vägledning från imamer i Sverige om det inte gäller skilsmässa eller om de ska stanna hos en man som misshandlar dom.

 9. Varför skulle det vara bättre att bära en rånarluva? Ovanligt dumt förslag. För det första skulle det inte vara en höjdare om hon gick in på banken med en rånarluva och för det andra så finns det ingen anledning till att hon inte ska få ha sin niqab på sig när hon vill om det inte finns någon annan praktisk anledning till att det är olämpligt (t.ex. att köra bil då man behöver ett bättre vidvinkelseende). Det stör inte mig det minsta och varför skulle det störa någon annan om hon bär en niqab? (Även om jag inte kan förstå att man väljer det, verkar fruktansvärt obekvämt och opraktiskt.)

 10. z999 says:

  @Linander:
  “Varför skulle det vara bättre att bära en rånarluva? Ovanligt dumt förslag.”

  Ur vår synvinkel ja, men hon får ju den täckningen som hennes religion (jag hävdar att det är kulturellt vilket många muslimer bestrider) anbefaller. Jag personligen skulle uppfatta henne som mer svensk med en rånarluva men jag kanske är ensam om det. Fast niqaben är snyggare på en kvinna.

  “För det första skulle det inte vara en höjdare om hon gick in på banken med en rånarluva och för det andra så finns det ingen anledning till att hon inte ska få ha sin niqab på sig när hon vill om det inte finns någon annan praktisk anledning till att det är olämpligt (t.ex. att köra bil då man behöver ett bättre vidvinkelseende).”

  Nä, på en bank vore det kanske inte så bra plagg. På sjukhus påstås det ha en viss betydelse. Jag har något vagt minne av det diskuterats slöjbärande på sjukhus och att det skulle vara negativt för hygienen.

  “Det stör inte mig det minsta och varför skulle det störa någon annan om hon bär en niqab? (Även om jag inte kan förstå att man väljer det, verkar fruktansvärt obekvämt och opraktiskt.)”

  Du är ju inte muslim. Du måste ju försöka se det ur hennes synvinkel (att du respekterar hennes synvinkel är jag 101% övertygad om). Jag är själv religiös och har förståelse för att religiösa attribut kan kännas väldigt betydelsefulla. Att pracka på andra att de ska känna respekt är dock något väldigt annorlunda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.