Smartphone till hemlösa – ett nytt socialdemokratiskt förslag…

Vår IT- och regionminister Anna-Karin Hatt hade idag en interpellationsdebatt i riksdagen med socialdemokraten Monica Green om “den digitala klyftan”. Jag kan hålla med om att det är viktigt med insatser för att få med sig så många som möjligt i det digitala samhället, men nog går Monica Green lite för långt….

“Hur ska Anna-Karin Hatt göra med uteliggarna? Ska det bli en reform för att de ska få en liten dator i fickan?”

Tror nog ändå att de hemlösa har en del andra problem som de hellre vill få hjälp med…

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Smartphone till hemlösa – ett nytt socialdemokratiskt förslag…

 1. frekar06 says:

  Jaha. Så Monica Green har varit i farten igen då med andra ord. För ett slag sedan ville Green avskaffa incestlagen, något som hon inom en vecka fick dra tillbaka efter hård kritik. Nu kräver hon om jag inte minns helt fel en hårdare incestlag. Så det förvånar mig inte det minsta att detta förslaget kom från henne. Det är inte första gången hon kommer med grodor eller konstiga förslag!

 2. z999 says:

  Brainstorming kan vara positivt men det ska vara i ett mer slutet sällskap.

 3. frekar06 says:

  Det håller jag med om Z999.

  Off-topic: Jag hoppas att den borgerliga regeringen här hemma fortsätter att hålla emot dom krafter i Europa nu som kraftigt vill utvidga EU:s budget. Vi måste vara försiktiga i den här situationen, precis som Borg är inne på. Så sent som idag har Göran Ferm en debattartikel i SVD där han anser att Svenska regeringen orsakar kris i EU. Det är inte ni som orsakar kris i EU. Däremot den Socialdemokratiska gruppen vill uppenbarligen skapa kaos. Vi måste vara ansvarsfulla med både vår egen ekonomi, vilket regeringen i högsta grad är, och med EU:s budget. Annars kommer EU inom en tioårsperiod kanske vara där Spanien, Grekland, Portugal osv. är idag. Då har vi extremt allvarliga problem. Vem ska rädda EU? Stå på er! Jag tror ni i högsta grad har folket med er på en ansvarsfull ekonomisk politik i det här landet både här hemma, men också i EU! Det kommer betala sig i både riksdagsval och EU-val 2014!

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-framkallar-kris-i-eu_5693685.svd

  /Frekar06

 4. z999, hade det funnits en “gilla-knapp” så hade jag använt den…:-)

 5. Johan Tjäder says:

  Det är väl din blogg? Du får väl fixa en gilla-knapp.

  De kan ju sälja sin telefon. En 32gb iPhone kostar 7500 kr. Det kan en student överleva en hel månad på…

Leave a Reply

Your email address will not be published.