Tar Sahlin och Baylan avstånd?

Blev uppmärksammad på ett blogginlägg på en S-blogg. Eva Hillén Ahlström, en socialdemokrat från Jämtland, skriver (eller publicerar) på sin blogg en förfärlig jämförelse mellan Moderaterna och nazisterna. Inlägget avslutas med att moderaterna “uppvisar en nazistisk människosyn”.

Så fort någon gräsrot från något annat parti har sagt eller skrivit något dumt om socialdemokraterna eller Mona Sahlin (även om det inte ens är i närheten av det här nazistpåståendet) så brukar partisekreterare Baylan springa ut och kräva att Reinfeldt, Maud eller någon annan partiledare ska ta avstånd från vad som är publicerat.

Frågan nu måste vara om Mona Sahlin och Ibrahim Baylan tar avstånd från den här S-bloggarens påstående att moderaterna har en nazistisk människosyn? Eller de kanske inte har tid, mycket annat att fundera på…?

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tar Sahlin och Baylan avstånd?

 1. frekar06 says:

  Det är naturligtvis helt orimligt och fullständigt vansinnigt att jämföra Moderaterna med nazisterna. Däremot har hon rätt när hon i kommentarerna påpekar att regeringen har slagit mot de svaga i samhället. Reformeringen av sjukförsäkringen tvingar mycket svårt sjuka människor ut i arbetslivet. Människor med svår cancer tvingas av Försäkringskassan ut i arbetslivet trots att de borde vara sjukskrivna. Försäkringskassan hävdar att dom följer lagen. Den lag ni instiftade.

  http://www.nyhetskanalen.se/1.1206550/2009/09/15/doende_i_cancer_fick_ingen_sjukpenning

  Fallet med Annica Holmqvist är fortfarande inte löst vad jag vet. En så svårt sjuk människa ska ha sjukpenning. Men det går inte med den lag ni instiftade.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ingen-losning-for-annica-holmquist-1.1173979

  Det ska sägas att JO efter en anmälan från TCO ska granska om överdirektören på försäkringskassan gjorde sig skyldig till tjänstefel när han ljög ihop en historia om att fallet Holmqvist skulle lösas i media.

  Sen kan jag bara konstatera att vi är på god väg att upprätta det värsta övervakningssamhället i modern tid. Nu har ju tydligen regeringen fegat ur totalt och ska införa Datalagringen trots allt. Men det var i och för sig väntat. Och nej, vi behöver inte införa detta direktiv. Europakonventionen om mänskliga rättigheter står nämligen över såväl Svensk lagstiftning som över EU-direktiv. Vi bör informera EU-kommissionen om att vi anser att datalagringen är orimlig, olaglig och helt oacceptabel. Vi är på väg att införa DDR 2.0. Vi är en demokratisk stat faktiskt och i demokratiska stater hör inte datalagring hemma. Att sätta statliga spårsändare på hela befolkningen över en natt som datalagringen innebär är diktaturfasoner!

 2. Frekar, det har gjorts justeringar längs vägen och den nya sjukförsäkringen fungerar bättre nu även om det fortfarande finns förbättringar att göra. Men glöm inte bort hur det såg ut tidigare, behovet av en reform var enormt. Vi genomförde den f.d. S-ministern Anna Hedborgs förslag.

  Så länge politiker bara förvaltar och inte vågar göra nödvändiga förändringar så blir det inte så mycket fel, men det går stadigt åt fel håll. Vi genomförde den största förändringen i socialförsäkringssystemet på årtionden, inte förvånande att det blir fel och feltolkningar.

 3. frekar06 says:

  Det finns tydligen fler som kommer med urbota korkade kommentarer. En moderat i Mölndal har tydligen förklarat att alla feminister ska skjutas. Denne sade:

  “Sen har du 2 bittra lebbon som säkert knappt känner en man som uttalar sig.¿suck¿Låter ungefär som samma syn som en taliban har om kvinnor fast tvärtom. Skjut av dem! För deras egen skull menar jag”

  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2210521/m-politiker-i-brak-pa-facebook-skjut-feminister

 4. En idiot försvarar inte en annan idiot….

 5. frekar06 says:

  Så kan man väl uttrycka saken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.