Edward Finnigans upprättelse – Roslund & Hellström

Anders Roslund och Börge Hellströms tredje roman om kriminalkommissarie Ewert Grens. En något annorlunda deckare i förhållande till de övriga tre som jag har läst av författarduon. Inte minst är det en väldigt politisk bok.

Romanen handlar om den till dödsstraff dömde amerikanske fången John Meyer Frey, men den handlar också om musikern John Schwarz som blir häktad i Sverige efter en misshandel på en Finlandsfärja. Grens och hans kollegor börjar utreda misshandeln men hamnar snabbt i storpolitik som de inte kan hantera. Och hur är det egentligen möjligt, hur har det gått till?

Det är en smart uppbyggd story, men om jag ska vara kritisk så hade den gärna fått vara kortare än 420 sidor. Upplösningen är dock lika oväntad som dramatisk.

Nu har jag läst fyra romaner i rad av Roslund & Hellström. Det finns en femte, “Tre sekunder”, men jag tror att den får vänta ett tag. Till och med sådana fantastiska författare som dessa båda kan man bli lite trött på.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

One Response to Edward Finnigans upprättelse – Roslund & Hellström

  1. Gull-Britt Brunander says:

    Hej Johan har läst Anders Roslund och Börge Hellströms romaner även “Tre sekunder” som jag tycker är den bästa. Även den romanen har ett oväntat slut som jag aldrig kunde tänka mig. Läs den “Tre sekunder” du blir inte besviken
    Hälsning Gull-Britt Brunander

Leave a Reply

Your email address will not be published.