Sahlin avslutade valrörelsen med en lögn!

Mona Sahlin vill bli statsminister. Hon vill bli statsminister så mycket att sanningen inte längre betyder något. Sent ikväll i TV4 fick Reinfeldt och Sahlin hålla ett tal till nationen om varför väljarna ska rösta på deras parti. Sahlin valde att dra till med en stor och mycket medveten lögn. För att rida vidare på de senaste dagarnas debatt om sjukförsäkringen påstod Sahlin att en cancersjuk döende kvinna inte skulle ha rätt till sjukersättning. Detta är lögn!

Så här sa Sahlin: “Jag ska berätta för er om Maria. Hon är en av 37 000 som har knuffats ut ur sjukförsäkringen under de här fyra åren. Den 14 december 2008 fick Maria värk i högersidan av kroppen. Hon fick beskedet att hon har obotlig lungcancer. Hon har ett par år kvar i livet. Maria skulle gärna jobba – men det är uteslutet. Så nu lever hon på socialbidrag – för med regeringens nya regler har hon inte rätt till sjukersättning. Jag är stolt över Sverige. Men över detta skäms jag. Under nästa mandatperiod vill de borgerliga utförsäkra ytterligare 40 000 sjuka.”

Jämför Sahlins påståenden med försäkringskassehandläggaren Farouk Medinas debattartikel den 3 september. Där skriver han bland annat: “De som är för sjuka för att överlämnas till Arbetsförmedlingen efter att dagarna med sjukpenning eller sjukersättning har tagit slut kan, beroende på sjukdomens svårighetsgrad, beviljas fortsatt sjukpenning med 80 procent, förlängd sjukpenning med 75 procent, eller permanent sjukersättning. Fortsatt- och förlängd sjukpenning beviljas till individer med en allvarlig sjukdom, en godkänd arbetsskada eller som riskerar en allvarlig försämring av hälsan. Exempel på allvarlig sjukdom kan vara tumörsjukdomar, neurologiska sjukdomar, sjukdomar som kräver transplantation av ett vitalt organ, samt andra allvarliga sjukdomar av liknande eller annan karaktär.”

Han skriver vidare: “Ingen blir utförsäkrad i välfärdsstaten Sverige. Nuvarande sjukförsäkring öppnar en bro till arbetsmarknaden, så att alla som har möjlighet/förutsättningar och motivation kan återgå till eget arbete och egen försörjning efter en långtidssjukskrivning. Och jag gör alltid en individuell bedömning i varje enskilt ärende, oavsett var i rehabiliteringskedjans fasta tidsgränser individen befinner sig i.”

Inte direkt så att Sahlins påståenden överensstämmer med verkligheten. Men i kampen om den egna politiska överlevnaden är väl allting tillåtet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

10 Responses to Sahlin avslutade valrörelsen med en lögn!

 1. frekar06 says:

  Problemet är inte reglerna utan Försäkringskassan som inte sköter sitt jobb. Fallet Annica som varit i media de senaste dagarna är ett tydligt exempel. Tittar man på den lagstiftning och förarbetena till den lag som ni har infört på området så är fallet glasklart. Kroniskt sjuka, som Annica, har rätt till sjukpenning. Svårare än så är det inte. Att sedan F-kassans överdirektör går ut med rena lögner i media om att fallet skulle vara löst och att de bokat möte gör inte F-kassans situation bättre precis. F-kassan behöver en ny organisation och en ny ledning innan de helt raserar förtroendet för Försäkringskassan hos medborgarna. För de är på god väg att lyckas med det enligt förtroendemätningar för myndigheter. Det är bara Migrationsverket som har sämre förtroende än Försäkringskassan.

 2. Ola says:

  frekar06

  Och ansvaret för att försäkringskassan följer reglerna har regeringen..
  Men som det hörs så är det direktiven det är fel på..

 3. frekar06 says:

  Det är möjligt att regeringen inte varit tydliga nog, även om Reinfeldt vid ett flertal tillfällen förklarat att sjuka ska ha sjukpenning. Men F-kassan gör fel också.

 4. Men frågan är hur Mona Sahlin kan sitta och blåljuga i TV. Hon vet att hon ljuger men väljer att göra det ändå. Makten är uppenbarligen viktigare än sanningen.

 5. Mange says:

  Kom igen Johan, hur patetiskt blir det inte att läsa detta? Hoppas du någon gång kan erkänna att alla ljuger i valrörelsen. Tror inte en endaste sekund att Reinfeldt, Olofsson, Björklund eller Hägglund är ett dugg ärligare. Givetvis ljuger de lika mycket för att komma till makten. Ruttet.

 6. z999 says:

  Jag tycker att det var en avslutning helt i Monas stil.

 7. Harald says:

  Tror du det blir nyval nu Linander? Om så, tror du SD’s stöd minskar eller ökar i ett nyval?

 8. z999 says:

  Kommer det ingen eftervalsanalys?

 9. frekar06 says:

  Det kommer nog Z999. Men ett visst parti i form av SD har nog ställt till med viss oreda om jag ska uttrycka mig lite försiktigt. Jag har en känsla av att det är ett oerhört intensivt arbete som pågår nu i Rosenbad och i riksdagen (som dock inte öppnat ännu) för att försöka lösa den här mycket besvärliga situationen som finns nu efter valet. /Frekar06

 10. z999 says:

  Det har jag förståelse för Frekar06. Ska bli intressant att se vad Johan skriver i alla fall. I media är det mest Reinfeldt som har uttalat sig från alliansen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.