Bra med fler som kräver samtyckesreglering i sexualbrottslagstiftningen

Jag blev idag uppmärksammad på att det kommit en ny hemsida som heter samtycke.nu som vill lyfta frågan om samtyckeskrav i sexualbrottslagstiftningen. Fick veta att några av mina tidigare förslag finns med och det är såklart glädjande. Överhuvudtaget är det bra att frågan lyfts upp och att fler engagerar sig. För mig är frågan om samtycke en principiell fråga. Ska sexualbrottslagstiftningen utgå från att alla har ett sexuellt självbestämmande eller ska lagen fortsätta att utgå från att det sexuella självbestämmandet finns först när man sagt nej eller gjort motstånd?

This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Bra med fler som kräver samtyckesreglering i sexualbrottslagstiftningen

 1. z999 says:

  Usch! Jag är väldigt glad att jag inte jobbar i en domstol. Det måste kännas som att man aldrig har gjort ett bra jobb oavsett hur man försöker. Samtycke? När båda är packade på en fest då och helt läser av varandra fel. Är det här ett mindre problem bland homosexuella förresten?

 2. Varför skulle det vara någon skillnad?

 3. z999 says:

  @Johan Linander:
  Svårigheten att bevisa vad som egentligen hänt, det var det jag tänkte på. Teoretiskt behöver det inte vara någon skillnad.
  Eller undrade du över varför jag trodde att det kanske är skillnad bland homosexuella? Bara att jag hade en vag aning om att det kunde vara skillnad och kanske något att dra någon lärdom av.

Leave a Reply

Your email address will not be published.