Miljardlöfte på miljardlöfte på miljardlöfte

Ursäkta, men Sverige och Europa befinner sig fortfarande i en ekonomisk kris. Situationen i de baltiska länderna, på Island och inte minst i Grekland är fortfarande mycket besvärlig och detta kan fortfarande drabba Sverige hårt. Den lilla ekonomiska ljusning som vi ser, som egentligen består av att vår kris i Sverige inte blev så djup som vi befarat, kan snabbt förändras till ett nytt mörker. Att i de här tiderna släppa ekonomin fullständigt ur kontroll kan förvandla Sverige från föregångslandet i Europa (under den här krisen) till ett nytt Grekland. När vi i alliansen har diskuterat ekonomiska reformer till den vårproposition som vi la fram för några veckor sedan så var finansminister Anders Borg stenhård. Vi måste ha en fortsatt hård kontroll över landets ekonomi.

Men när de rödgröna nu har kommit ihop så släpps alla spärrar, nu är det miljarder hit och miljarder dit. Att det skulle komma valfläsk på första maj var ingen överraskning, men att de skulle vara så här fullständigt ansvarslösa med landets ekonomi är både överraskande och katastrofalt. Vad sägs om dagens “skörd”:

Höjt grundavdrag för pensionärer, 2,5 miljarder.
Höjt bostadstillägg till pensionärer, 250 miljoner.
Sänkt skatt med 100-130 kronor i månaden för arbetslösa, sjukskrivna och föräldralediga. Kostnad en miljard.
Investeringsstöd till nya hyresrätter, minst 2,3 miljarder 2011-13.
Rotavdraget blir kvar minst två år och utökas, 4 miljarder 2011-12.
100 000 fler utbildningsplatser, minst 3-4 miljarder.
Höjd a-kassa, cirka 2 miljarder kronor.

Vi glömmer inte heller bort de tidigare vallöftena som kommit under veckan, 12 miljarder mer till kommunerna, 1,2 miljarder till ensamstående mammor och inte minst 120 miljarder extra på infrastruktursatsningar.

Man skulle kunna tro att Mona Sahlin har ökat från en till minst två sedelpressar i källaren, men sanningen är att hon inte har några sedelpressar. Det är vi som ska betala hennes bidragsfest. Vi ska betala med höjda skatter. Vi ska betala med minskad frihet. Det är de rödgröna som vet hur vi bör använda våra pengar och då är det bäst att vi först betalar in så mycket som möjligt i skatt för att Sahlin, Ohly och de andra sedan ska fördela ut dem.

Det är extra allt till alla, men folk måste väl genomskåda detta ohämmade valfläskande? Det värsta av allt är att det inte enbart är så att Sahlin & co fördelar kakan i fler och större bitar än vad kakan klarar, det är dessutom så illa att kakan kommer att krympa betydligt med de förslag som de rödgröna vänsterpartierna lägger fram. Skatteökningar som hämmar tillväxten, bidragsökningar som minskar arbetsutbudet, RUT-jobben försvinner, skatteökningar som gör att jobb flyttar utomlands osv.

Det är som en taxichaufför som jag åkte med en gång för ett par år sedan sa: “Socialdemokraterna är bäst på att fördela kakan men ni i alliansen är bäst på att få kakan att växa. Och med en mindre kaka kvittar de hur de delar, det blir mindre till alla ändå.”

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

27 Responses to Miljardlöfte på miljardlöfte på miljardlöfte

 1. z999 says:

  “Socialdemokraterna är bäst på att fördela kakan men ni i alliansen är bäst på att få kakan att växa.”

  Håller inte med om att dom är bäst på att fördela pengarna.

 2. z999 says:

  Vilken politiker är det här?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7056171.ab

  Tänkte direkt på att alkoholen sänkte en av de få bra politikerna i Stockholm, Kristina Axén Olin. Undrar om det är så att politiker som är totalt hängivna i sitt arbete till slut faller lättare för att bli alkoholister? Fast det stämmer inte när det gäller Gudrun Schyman som inte precis varit hängiven i sitt arbete.

 3. frekar06 says:

  Johan,

  Det är otroligt det vi ser just nu. Oppositionen vill i bästa fall försätta Sverige i samma situation som Spanien och Portugal och i värsta fall i samma situation som Grekland. Sven-Erik Österberg har tidigare talat om att en återställning av A-kassan till de nivåer som rådde innan 2006 års val kostar 40 miljarder, Sahlin har pratat om 15 miljarder. Här har man alltså en högre ersättning i A-kassan än före valet 2006, vilket gör att de Röd-Grönas förslag bör kosta ännu mer. Undrar var media har fått 2 miljarder i från? Eller också så har Sahlin och Österberg återigen räknat fel på några miljarder.

 4. Du kan lita på att vi kommer att granska siffrorna i deras budgetmotion extremt noga. De brukar ha för vana att underskatta utgiftsökningarna och överskatta skattehöjningsintäkterna.

  Jag känner inte till folkpartisten i Haninge. Tror inte att politiker är missbrukare i större utsträckning än andra, men det uppmärksammas mer. Det kan också vara så att de som ligger i farozonen lättare får ett utvecklat missbruk som politiker. Om jag ser till situationen i riksdagen så är det många inbjudningar där det serveras alkohol, dvs på veckodagars kvällar. Inte bra med alkohol på tisdags- och onsdagskvällar. Vet också att minst ett parti har “tisdagspub” efter sitt gruppmöte, väldigt dumt om ni frågar mig.

 5. z999 says:

  @Johan:
  “Du kan lita på att vi kommer att granska siffrorna i deras budgetmotion extremt noga. De brukar ha för vana att underskatta utgiftsökningarna och överskatta skattehöjningsintäkterna.”

  I vilket fall tycks det som att den lilla lönehöjning som jag nyligen lyckades förhandla mig till kommer att ätas upp efter valet och att jag inte får något positivt tillbaka. Om jag planerade för en tillvaro som sjuk eller arbetslös så kan ju förståss de rödgröna ge mer, i alla fall väldigt kortsiktigt.

  “Jag känner inte till folkpartisten i Haninge. Tror inte att politiker är missbrukare i större utsträckning än andra, men det uppmärksammas mer.”

  Ja, dom är ju offentliga personer. Men även om de är förtroendevalda (och det förpliktar) så tycker jag att det är fel att omedelbart diskutera om sparken så fort det händer något sånt här. Och sen vet man inte vad för tragedi som ligger bakom.

  “Det kan också vara så att de som ligger i farozonen lättare får ett utvecklat missbruk som politiker.”

  Man vet ju att vissa yrken är “farligare” än andra, inte så lätt att ändra på.

 6. Tittar på Agenda och mår illa. Thomas Östros ljuger och hittar på hejdlöst. Det räcker att se honom för att veta att han är opålitlig.

  Inte en människa med ekonomisk kunskap tror på honom att höjda skatter och höjda bidrag ökar antalet jobb. Tvärtom! I hans värld så har vi överhuvudtaget inte haft någon finanskris i Sverige. Att jämföra högkonjunkturen vi hade i slutet av förra mandatperioden och i början av den här med det nuvarande läget ger inte en sanningsenlig bild, men det struntar Östros i.

  Har han glömt bort att SAAB höll på att gå under, Volvo var också i kris, SAS har stora problem, vår exportindustri tvärbromsade och det haglade varsel dagligen när finanskrisen slog till. Nu är detta alliansregeringens fel enligt Östros. Men studera verkligheten, Sverige har klarat sig bättre än övriga Europa tack vare att vi hade skapat en ekonomisk buffert och kunde satsa stort i krisen. Hur kan någon tro att Sverige, som ett oerhört exportberoende land, skulle klara oss ifrån krisen utan att jobb skulle försvinna?

  När Maud Olofsson inte är närvarande väljer han även att slå på henne. Så gör man inte. Man drar inte in någon som inte kan försvara sig. Östros påstår att Maud eller Centerpartiet föreslagit en bensinskattehöjning på en krona. Det är inte sant. En arbetsgrupp, där Maud inte varit med och partistyrelsen har inte heller tagit ställning för förslagen, har sagt att man vill se en ökning på koldioxidskatten fram till 2014 som skulle ge ca en krona på bensinpriset. Jag tror att vi på sikt behöver göra ännu mer för att ställa om bilar och andra fordon från fossildrivet till miljövänligt, men det ska kombineras med andra skattesänkningar och förbättringar för de miljövänliga fordonen. Inte en ensidig bensinskattehöjning som slår direkt mot alla som bor utanför städerna.

  Östros är en sällsynt falsk politiker och jag hoppas att folk genomskådar hans retorik.

 7. Mange says:

  Men herregud Johan? Jag måste säga att man blir lite förundrad över dina ordval här. Komma och snacka om hur man ska bete sig i en debatt. Ni är precis likadana alla politiker!

  Det jag verkligen skulle vilja veta är vad som hade hänt om ni borgerliga hade haft kvar makten ändå sedan början av 90-talet. Hade vi då haft det fina ekonomiska läge ni hade inför 2006? Tillåt mig tvivla. Ni är däremot väldigt duktiga på att hjärntvätta er och många väljare(bättre än sossarna) till att tro att ni har den enda rätta modellen till en ansvarsfull ekonomisk politik. Jag är långt ifrån expert på ekonomi men när det gäller ideologi kan jag säga att jag aldrig kommer funna förmå mig att lägga min röst på partier som inte prioriterar välfärden som nummer ett. Och välfärd är att alla människor, oavsett inkomst, har en chans till ett bra liv. På vilket sätt har alliansen bidragit till detta?

 8. Mange, visst var mitt ordval ovanligt fränt, men det behövs tyvärr. Verkligheten är ännu värre.

  Tror du på allvar att Ohly, Sahlin och de andra rödgröna skulle hållit så hårt i plånboken som Anders Borg? Knappast och det räcker med att se de senaste dagarnas miljardlöften för att inse det.

  För att kunna ge människor välfärd måste man också se till att få tillväxt. Den utlovade rödgröna politiken kommer ofrånkomligen att minska kakan och därmed i förlängningen minska välfärden. Det handlar inte bara om att dela kakan, man måste kunna få den till att räcka till också!

  Dessutom, vad är välfärd?

  Att ha ett jobb och kunna försörja sig själv, det är välfärd för mig i allra högsta grad.

  Att få ner vårdköerna så mycket som vi har lyckats med den här mandatperioden det kallar jag för välfärd. Minns ni protesterna mot vårdköer för några år sedan, nu har det varit tyst länge, inte en slump, ekonomiska styrmedel fungerar.

  Att föräldrar och elever kan välja skola, det kallar jag för välfärd. Att ställa högre krav på lärarutbildningen och att lärare ska vara behöriga, det kallar jag för välfärd.

  Att jag kan köpa Alvedon på macken när barnen en sen kväll har fått feber, det kallar jag för välfärd.

  Att den som är sjuk får snabb rehabilitering tillbaka till arbetslivet, det kallar jag för välfärd.

  Att vi har ökat medborgarnas trygghet (enligt Nationella Trygghetsundersökningen) genom bl.a. fler och tillgängligare poliser, det kallar jag för välfärd.

  Så nog har vi prioriterat och förbättrat välfärden!

 9. Hans J says:

  “Miljardlöfte på miljardlöfte på miljardlöfte” ?!?!?

  Jag nöjer för tillfället mig med ENDAST ETT löfte!

  Kommer centern att arbeta för att FRA-lagen rensas bort?

 10. Ola says:

  Johan…

  Var det inte sant det Östros sade då…vad var det han bluffade? Budgetöverskottet på 70 miljarder har övergått till ett underskott sedan valet 2006
  Arbetslösheten har ökat och utanförskapet. Och enligt centerns egen utredning så ska Bensinen höjas med 104 öre..
  Det var ju Borg som inte hade något att komma med i Agenda utom att bli arg och börja skrika.
  Det börjar faktiskt bli lite löjligt när Borg pratar arbetslinje och i verkligheten ökar arbetslösheten ..

 11. Ola, jag förstår att du också har missat den globala finanskrisen. Vad gäller bensinskatten så påstod Östros att Maud Olofsson sagt att den ska höjas med en krona, men det är lögn. Dessutom är den stora skillnaden mellan vår arbetsgrupps förslag och de rödgröna vänsterpartiernas förslag att vi gör en skatteväxling så att de som drabbas av skattehöjningen kompenseras.

  Retoriken “pensionärer ska inte straffbeskattas” saknar också verklighetsförankring. De rödgröna vänsterpartierna tar inte alls bort skillnaderna mellan löntagare och pensionärer, så de vill alltså fortsätta att “straffbeskatta” pensionärer. Dessutom vill de skapa ytterligare nya “straffbeskattningar”, t.ex. mellan pensionärer och förtidspensionärer, eller för den delen för föräldralediga.

 12. Ola says:

  Johan

  Hur är det med den globala finanskrisen? Om du tittar på banker och företag dom som borde ha märkt den tycker man. Dom har aldrig betalat ut så stora bonusar och lönehöjningar åt chefer som förra året..Så det ekar ganska ihåligt det med global finanskris

  När det gäller grön skatteväxling hur var det när ni tillträdde 2006 och höjde bensinpriset. Då höjde ni samtidigt taket för avdrag till dom som har långt till jobbet och så centraliserade ni skattekontor, försäkringskassan och posten så folk på lansbygden straffades extra hårt.

  Nu är det så att det inte går på en dag att städa efter ni i Alliansen ..Det är ju ni som har infört straffbeskattning av dom svagaste grupperna i samhället.. Hoppas du står för den högerpolitik ni fört.

 13. Ola, är du seriös? Menar du att det inte är någon global finanskris och inte har varit? Ursäkta, men öppna någon tidning någon gång. Att det finns giriga bankchefer som tar ut bonusar trots förluster gör knappast att det inte varit någon finanskris. Missade du SAAB och Volvo, hela fordonsindustrin, SAS, Grekland, Island, Baltikum, de svenska bankerna i Baltikum och alla varsel som kom dag efter dag för 1-1,5 år sedan?

  Vi har inte centraliserat skattekontor, FK eller posten. Tvärtom har vi genomfört ett unikt starkt landsbygdsprogram. Utveckling som bygger på att varje del av landets egna möjligheter och förutsättningar, inte på att delar av vårt land ska leva på bidrag och inte ha någon egen utveckling.

  Det behövs inte städas någonting och det finns ingen straffbeskattning för de svagaste i samhället. De har inte fått höjd skatt alls, du ljuger som Östros. Jobbskatteavdraget handlar om att göra det mer lönsamt att arbeta precis som vi utlovade i valrörelsen 2006 och det som svenska folket valde.

  Om det är högerpolitik att människor ska få större frihet så visst, då står jag för det.

 14. Mange says:

  Det är lustigt hur i total ofas du är med vad Borg sa i Agenda. Han anklagade de rödgröna för att de höjda skatterna de föreslår kommer att skapa effekter som gör att det drabbar folk på flera plan. Och du skriver här att de svagaste i samhället inte fått någon höjd skatt, och det stämmer säkert, men det intressanta är parallellen med Borgs uttalande – nämligen att era sänkta skatter på den utlovade tusenlappen i månaden inte alls blev en tusenlapp efter effekterna av de andra sakerna ni höjde. Jag fick personligen bl.a. kraftigt höjd a-kasse avgift (vilken jag som fast anställd verkligen vill betala eftersom det hjälper de som inte är det – tror det kallas solidaritet, eller möjligen empati…). Snacka om att kasta sten i glashus. Det är precis lika mycket ljug från er som från Östros.

  Måste även notera att i dina punkter på vad välfärd är hittar jag inget om att fattiga, utstötta människor också ska ha rätt till en dräglig tillvaro. Men det är klart – det gäller väl inte dem.

 15. frekar06 says:

  Bra kommentarer Johan. Förhoppningsvis så vaknar svenska folket upp ur dvalan och förstår vilka luftslott som de Röd-Gröna just nu håller på att bygga upp. De raserar de svenska statsfinanserna och att ha Ohly som minister (oavsett position) är skrämmande. Och att Sahlin ska bli statsminister gör mig nästan än mer oroad än att Ohly ska bli minister på någon position. Det finns dock en sak i dina kommentarer som gör mig oroad och det är det här med lärarleg.

  Jag tycker som blivande lärare att det är ett dåligt förslag och dessvärre tror jag inte det kommer att fungera i praktiken. Tanken från regeringens sida är väldigt god, men jag tror att regeringen inte riktigt har grepp om konsekvenserna av förslaget om lärarleg. Jag tror det vore bra med ytterliggare utredningar kring detta. Det kan tyckas vara en liten sak att införa lärarleg. men konsekvenserna för verksamheten är väsentligt mycket större än vad man kan tro.

  Ola, jag hoppas inte att du menar allvar med ditt förra inlägg. Ditt inlägg är ett hån mot alla de människor som drabbats och som fortfarande drabbas riktigt hårt av finanskrisen. Eftersom du nu anser att det vi har haft precis och som vi till viss del fortfarande befinner oss i inte är en global finanskris, vad menar du då med en global finanskris?

 16. Mange says:

  Otroligt vilka hemska kommentarer ni alliansanhängare slänger ur er. Personliga påhopp. Otroligt trångsynt att säga sådana saker som att det är skrämmande att se Ohly som minister. Av vilken anledning skulle det vara mer skrämmande än att se t.e.x. Maud, Björklund eller Hägglund? Och då talar jag inte om vilken politisk åskådning man har utan om vilket hemskt beteende det är att hoppa på personer på det viset.

 17. Mange, jag förstår inte på vilket sätt du menar att jag är i ofas med Borg. Då har du nog missuppfattat antingen mig eller finansministern.

  Om jag minns rätt så har 97 procent av alla heltidsarbetande fått en skattesänkning på minst 1 000 kr i månaden med alliansregeringens jobbskatteavdrag. Kom inte och hävda att detta har ätits upp av några andra skatte- eller avgiftshöjningar. Om jag minns rätt är 450 kr/månad den allra högsta A-kasseavgiften (ALFA-kassan).

  Vad gäller välfärd så är skillnaden att du och de rödgröna vill ge den “fattiga, utstötta människan” bidrag medan jag och alliansen vill hjälpa honom eller henne att få ett jobb så att han eller hon kan försörja sig själv. Det är helt enkelt olika inriktningar på politiken. Just detta skrev jag om i min uppräkning. Och nog har tillgängligeten till sjukvården, en fungerande skola, rehabilitering och trygghet också betydelse för välfärden även för “din fattiga, utstötta människa”.

  Förresten, vilket hemskt ordval. “Utstött människa”. Vem är det? Ingen i det samhälle jag vill ha.

  Lars Ohly kallade sig för kommunist fram till för ett par år sedan då han ändrade sig “under galgen”. Jag har inte något mot honom som person, har till och med spelat i samma fotbollslag som honom (under förra mandatperioden möttes regeringen mot övriga och då var V och Mp med oss borgerliga i den årliga fotbollsmatchen), men jag har otroligt mycket mot hans ideologiska övertygelse och den väg han vill föra in Sverige på. Jag tycker att det skulle vara hemskt med en kommunist som minister, kommunismen är en extremistisk ideologi som har kostat miljontals människor livet.

 18. frekar06 says:

  Mange, det är inte pga. Lars Ohly som person som jag tycker att det vore hemskt om han blev minister. Det är, precis som Johan säger, pga. hans kopplingar till kommunismen. Jag vill påminna om att Lars Ohly hade kontakter med den sovjetiska kommunistdiktaturen tills den föll i slutet på 80-talet/början på 90-talet.

  Dessutom är det bara i Vänsterpartiet som det på kongressen varje år diskuteras om man ska kalla Kuba för en demokrati eller diktatur. För alla andra är det glasklart att Kuba har värsta sortens diktatur. Vill du ha en minister (i form av Ohly) som har haft så starka band till kommunistdiktaturen i Sovjet?

 19. Mange says:

  Men nu är det ju så att det finns utstötta människor i vårt samhälle Johan, vare sig du vill acceptera det eller ej. Och många är väl det för att det numera är fult med solidaritet och att ni förespråkar ett system som ökar klyftorna i samhället. Eller är det också finanskrisens fel?

 20. Mange says:

  Jag reagerar över att ni sätter er på väldigt höga hästar när ni rackar ner på folk på det viset som ni gör med era vassa kommentarer. Och det gällde inte bara Ohly…vad har ni för undanflykt när det gäller de andra?

 21. 1998-2006 ökade inkomstspridningen med 20 procent, då var det socialdemokratisk regering. 2006-2008 minskade vi klyftorna, men med en ökad arbetslöshet i krisens spår så har det tyvärr vänt så att klyftorna åter ökar. Det är olyckligt, men med vår jobbpolitik ska vi åter se till att minska klyftorna. Det är med jobbpolitik det går, inte med bidragspolitik.

 22. Mange says:

  En annan fråga Johan, ni säger att med sänkta skatter ökar köpkraften och den personliga, ekonomiska friheten. Vad är det då vi ser i t.ex. Storbritannien? Nu måste de ta till kraftiga skatteökningar för att lösa sina problem. Är det inte så att det bevisas om och om igen i andra länder att den skattepolitik ni föreslår inte fungerar så som ni tror att den ska? Att det inte alls blir fler jobb bara för att man har ett lägre skattetryck. Jag vet inte, kan som sagt inte mycket om ekonomi, men man undrar ju. För mig är det hursomhelst helt logiskt att det är viktigare att betala aningen högre skatt än att riskera välfärden.

 23. Storbritannien har misskött sin ekonomi och därför måste de nu vidtaga åtgärder för att få balans. Då får man både höja intäkterna (skatter) och minska utgifterna (välfärdssystemen). Ännu mer långtgående är det såklart i Grekland och Lettland.

  Men vår regering har skött ekonomin och det har gjort att vi kan ta oss igenom den här finanskrisen, som lett till en jobbkris. Vi har satsat oss ur krisen kan man säga, vi har satsat mest i hela OECD i förhållande till BNP.

  Att det blir lägre efterfrågan på något när det blir dyrare är inte konstigt. När man gör det dyrare att köpa hushållnära tjänster så kommer efterfrågan att minska (och fler köper det svart förmodligen). När man gör det dyrare att anställa unga så kommer också efterfrågan att minska. Därför är det en dålig politik som kommer att öka arbetslösheten.

 24. Mange says:

  Dålig politik är att ta av allas skattemedel och sponsra de som redan innan hade råd med städhjälp. Jag lovar dig att de allra fattigaste medborgarna (även de med jobb) inte har råd med städhjälp trots RUT. Har de råd med mat hela månaden är det en bra månad.

 25. Jag blev förvånad när jag fick statistiken över hur många låg- och medelinkomsttagare som hade använt RUT-avdraget, inte minst pensionärer för exempelvis fönsterputsning. Tänk så skönt att slippa stå på en stege när benen börjar bli tröttare och ostadigare. Höginkomsttagare gör större avdrag än låg- och medelinkomsttagare, men det gäller såväl för ROT som för RUT. Ändå tycker de rödgröna att ROT ska vara kvar. Varför ska de rika sponsras för att ha råd med större uteplatser?

  I budgeten är RUT-avdraget en kostnad, men totalt sett går det i princip plus minus noll. Fler i vita jobb istället för svarta ger stora intäkter.

  Sedan kör du den klassiska “svenska avundsjukan-argumentet”: Om inte alla har råd till någonting så ska ingen få det. Men, förbjud försäljning av dyra bilar, båtar, privatskolor, Thailandsresor, oxfilé och lyxiga restauranger. Det har ju inte alla råd till.

 26. Mange says:

  Nej, nej, jag kör det solidariska “varför ska fattiga betala de rikas städning”-argumentet.

  Tar man av allas skattemedel när de rika : köper dyra bilar, båtar, åker till Thailand eller går ut och äter på lyxrestaurang??? Det har jag helt missat i så fall.

  Du blev förvånad att så många låg och medelinkomsttagare använt sig av RUT? Undrar hur många det är och vad bra att få svart på vitt att du alltså hade räknat med (och de andra i alliansen, såklart) att det skulle utnyttjas av de rika framförallt. Skönt med bevis på att er politik inte är riktad till låginkomstagarna oavsett vad ni säger i alla debatter.

 27. Det är klart att det inte finns någon “skattekostnad” för köp av lyxig bil, men eftersom RUT-avdraget går plus minus noll för samhället så finns där inte heller någon total “skattekostnad” och därmed är det jämförbart.

  Det är väl inget konstigt att de med högre inkomster använder mer köpta tjänster än de med låga inkomster, oavsett om det gäller städning, barnpassning eller bygge av altan, på samma sätt som de med högre inkomster även köper fler dyra prylar och gör dyrare semesterresor. Därför var det förvånande hur många låg- och medelinkomsttagare som ändå har använt sin mindre marginal för att köpa tjänster och använda RUT-avdraget. Men de allra största vinnarna med ROT- och RUT-avdragen är inte vi som använder dem utan alla de som får jobb tack vare en större efterfrågan på dessa tjänster. De ca 10 000 som fått nya jobb tack vare RUT, de är vinnare. De tär framförallt kvinnor, många med invandrarbakgrund och många som antingen har varit långtidsarbetslösa eller får sitt allra första arbete i Sverige. Mange, vill du göra dem arbetslösa igen? Det är de rödgrönas politik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.