Omvald som distriktsordförande

Igår hade vi i Centerpartiet Skåne distriktsstämma på Krinova i Kristianstad. En trevlig och välbesökt tillställning. Vi hade länspolismästare Eva Årestad Radner och infrastrukturminister Åsa Torstensson som föredragshållare, mycket lyckat.

Jag hade glädjen att bli omvald som distriktsordförande för Sveriges största Centerpartidistrikt, något som jag är väldigt stolt över. Även hela presidiet omvaldes, Torbjörn Raimosson från Örkelljunga som vice och Josefin Holmberg från Trelleborg som andra vice.

Stämman antog också ett uttalande om en Öresundspolis, ett gränsöverskidande samarbete mot gränsöverskridande brottslighet. Som det är nu har jag uppfattningen att tullen i Sverige och Danmark samarbetar bra, men vi behöver ett bättre samarbete mellan polisen i Sverige och Danmark liksom med de andra rättsvårdande myndigheterna som är viktiga för brottsbekämpningen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Omvald som distriktsordförande

 1. Det, att du blev “omvald”, bara bevisar ju hur verklighetsfrämmande centerpartiet, i likhet med de andra betongpartierna, numera har blivit.

  Att en svikare som du, som före valet 2006 låtsades värna om allas vår grundlagsskyddade rätt till bland annat förtrolig kommunikation, bara några månader efter valet lät slöjan falla, och visade dina centerpartistiska huggtänder — i strid med det valmanifest du/ni gick till val på — är ju inte direkt förvånande.

  Låt oss nu hoppas att svenska folket vaknar upp, och gör sig av med alla makthungrande kretiner som befolkar maktens smörgåsbord sedan ett halvsekel tillbaka, och i stället röstar in gräddan av vårt svenska samhälle i stället för det giriga avskrap som vi nu har fått.

 2. z999 says:

  Grattis Johan!
  För min del skulle jag gärna se dig som partiledare för centern, det skulle förmodligen ändra opinionssiffrorna drastiskt.
  …och Björn Felten har en helt annan åsikt 🙂

 3. Björn, om du nu har så lång och viktig erfarenhet av livet som du påstår så borde du ha lärt dig att uttrycka dig på ett något trevligare sätt. Vilken tur att jag bryr mig om vad mina medlemmar tycker och faktiskt är fullkomligt likgiltig inför vad andra partier och deras medlemmar tycker om våra interna val.

  Sedan måste jag tillåta mig att skratta lite. Snacka om brist på självdistans. Menar du på allvar att du och alla dina partikamrater i Piratpartiet skulle vara “gräddan av vårt svenska samhälle”. Jag har träffat flera kloka och duktiga piratpartister, inget snack om det, men bristen på självdistans får mig att skratta. Jag hoppas att det var meningen med ditt uttryckssätt.

 4. lars-ivar ericson says:

  Johan.
  Det blev en bra stämma och du skötte inledningen på ett bra sätt så att vi kan känna framtidsoptimism. Söndagen var även bra med Mjällbys seger. Bäva månde MFF!
  LIE

 5. JD says:

  Grattis Johan, keep up the good work!
  Vet ju inte riktigt vart jag skall lägga min röst i kommande val. Så jag får tacka Björn Felten för inlägget, nu har även PP åkt i papperskorgen. Ju mindre man har att välja på desto lättare är det. Vad jag anser om Mjällbys seger vet du redan, hähä.

 6. @Johan:

  Din kommentar vad gäller gräddan av vårt samhälle visar bara hur enkelspåriga ni befintliga politiker är. Ni tror att allt bottnar i egoism, och att jag med min kommentar avser mig och mina partikamrater. I sig själv tror man sig känna andra.

  Just genom att jag levt en hel generation längre än du, med ty åtföljande erfarenhet, så minns jag fortfarande hur det var på den tiden då Sverige var en förebild för övriga världen.

  “Hemligheten” då var just att vi lyckades få gräddan av vårt svenska samhälle att ta en mandatperiod eller två i våra folkvalda församlingar. Detta till skillnad från idag, då det snarare är legio att de som har så dåliga betyg i skolan, att de inte har en chans på arbetsmarknaden, i stället väljer den numera betydligt mindre kompetenskrävande politikerbanan.

 7. z999 says:

  Björn, så har det varit under en längre tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.