Pricksäker CUF-kampanj

Idag har Centerpartiets Ungdomsförbund gjort ett kul “bus” när de levererade ett stort lila kuvert till justitieministern. Budskapet är viktigt, alla ska betraktas som oskyldiga tills de är dömda.

Det ska bli intressant och se om jag får några moderata kommentarer på CUF:s lilla kampanj mot Beatrice Ask.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

13 Responses to Pricksäker CUF-kampanj

 1. z999 says:

  De va ju jädrigt kul gjort. Fast en debatt om det hela hade varit bättre kanske.

 2. Du får rapportera eventuella moderata kommentarer 🙂

 3. z999 says:

  Jag håller med Tomas Bodström att Beatrice Ask borde avgå.

 4. z999 says:

  Jag undrar om FRA-lagen enbart är motiverad som ett motdrag mot terrorismen? Skulle den ha tillkommit om det enbart gällde att bekämpa annan gränsöverskridande brottslighet?

 5. Nan says:

  Tyvärr tror jag det ligger en hel i Göran Widhams resonemang: Avhoppad moderat: Asks syn på rättsstaten representativ för Moderaterna.

  Läs även Sanna Raymans artikel, som jag helt håller med: En laglös justitieminister

  Reinfeldt borde offentligen på ett klart sätt tagit avstånd från idén från början, men istället försöker han släta över det. Sorry, det hela är förskräckligt.

  Rättsstatens fernissa känns obehagligt tunn.

 6. Nan says:

  Det blev visst något fel på länken till Sanna Raymans artikel, nytt försök: En laglös justitieminister

 7. Ola says:

  Det verkar ju vara panik nu om att införa nya lagar innan valet i höst.. Tala om att inte ta ansvar för landet och göra saker ordentligt..

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lagradet-kritiserar-regeringen_4463715.svd

 8. frekar06 says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6830280.ab

  Nu börjar kraven på att Beatrice Ask ska göra en pudel eller avgå komma även från borgerligt håll. Frågan är nu vad Beatrice Ask tänker göra för det kommer inte att hålla i längden att vara tyst i denna fråga. Ska bli intressant att följa utvecklingen i den här historien!
  /Frekar06

 9. z999 says:

  Hon valde att ta tillbaka det hela och då är frågan avslutad för min del. När jag ska bedöma om hon är bra eller dålig på sin ministerpost så kommer jag att väga in mer än en fråga. Fast det blir väl en tcksam angreppspunkt at tjata om in i oändligheten förståss (ingen kritik mot er som vill kritisera hennes stolliga idéer konstruktivt).

 10. frekar06 says:

  z999, jag håller med dig om att man måste väga in även andra frågor när man som väljare bedömer om hon är bra eller dålig på sin ministerpost. För min del så tycker inte jag att hon gjort något större intryck på ministerposten. Hon har inte tagit tag i de enorma brister i rättsväsendet som finns och som visades väldigt tydligt i samband med helikopterrånet och nu senast Thomas Quick, även om det var bra att hon läxade upp polischeferna på Rikskrim och Stockholmspolisen när de käbblade med varandra istället för att sköta sitt jobb. Sen har vi det vanliga ämnet i form av Ipred som jag är väldigt missnöjd med och det här med drogtester av barn. En minister som däremot överträffat alla förväntningar är finansminister Anders Borg och finansmarknadsminister Mats Odell som varit synliga och framförallt gillar jag Anders Borgs kommentarer kring Svenskt näringsliv.

 11. z999 says:

  Jag gör en liknande bedömning av Beatrice Ask som du gör Frekar06.

 12. Nan says:

  Oerhört trist att så många, och tyvärr verkar det inkludera Ask själv, som inte förstår att själva kärnan i kritiken inte hade med varken kuvertens färg att göra eller att det var sexköpslagen det rörde sig om.

  Har Ask så dåliga rådgivare att ingen kan förklara för henne vad problemet är? (Samt vad en pudel är, att man säger att man gör en är inte samma sak…)

  Finns det några officiella siffror på förhållandet mellan misstänkta och dömda personer?

  ***

  Sedan skulle det iofs vara tillräckligt mycket problem med idéen om det rört sig om att minska övergrepp mot barn genom att skicka ut _fällande sexköps-domar_ i gredelina kuvert för att peka ut sexköpare för att jag inte riktigt vet var man ska börja, men det är inte principiella problem.

 13. frekar06 says:

  Historien kring Beatrice Ask fortsätter. Nu skyller hon den stora uppmärksamheten och ilskan mot hennes uttalanden om att hänga ut misstänkta sexköpare på att det är valår och man får intrycket av nedanstående citat från Uppsala Nya tidning att hon gör en pudel från pudeln. Så här står det i Uppsala Nya tidning:

  “- Jag har lärt mig väldigt mycket om att vara försiktig med att ge exempel. Det är lite sorgligt för jag tror att vi behöver politiker som deltar i en diskussion. Men man får göra det en annan gång än under ett valår.”

  Hon är ju en uppenbar belastning för regeringen och borde avgå. Jag kan inte tänka mig att folk har förtroende för henne längre, jag har det definitivt inte i alla fall. Vi kan inte ha en justitieminister som ena dagen förklarar att hon inte står bakom principen om att man är oskyldig tills motsatsen bevisats för att sedan andra dagen förklara att hon står bakom den här viktiga principen för att sedan tredje dagen göra en pudel från sin första pudel.

  /Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.