Dålig journalistik

Visst är sex miljoner om året en oerhört hög lön och de anställda har definitivt en väldigt låg lön, men varför en så dum jämförelse?

E24 så jämförs McDonald-vd:n Waldemar Nuvalls lön med en anställd på McDonald´s. Vd:n har en årslön på sex miljoner och den anställde 109.09 kr per timme. För att då kunna göra en dålig Big Mac & Co-jämförelse så räknar de ut vd:ns timlön genom att dela med en normal heltidsanställning. Vem tror att en vd jobbar 40 timmar i veckan? Pinsamt dålig journalistik.

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Dålig journalistik

  1. z999 says:

    Det skulle väl kunna vara jämförbart om den anställde hade ett personligt ansvar för mängden hamburgare som såldes? Alltså typ var tvungen att gå ut på gatan och göra reklam för hamburgarna och samtidigt sköta försäljningen samt efteråt försöka komma på varför försäljningen inte ligger på topp vissa dagar, ungefär. Och ovanpå det bli kickad om inte lönsamheten ligger i linje med vad aktieägarna anser vara rimligt. För en del mindre företagare så kan situationen vara i den stilen, för den anställde alltså..

  2. profanum_vulgus says:

    Ja precis, ingen VD jag träffat kommer upp till 40 timmar i veckan.

  3. z999 says:

    @Profanum_Vulgus, ja, sådär kan det också vara. Det skulle behövas en ändring av lagen om aktiernas inflytande så att inte bolagsstyrelserna blir en kamratklubb utan insyn med folk med ett alltför uppblåst ego.

Leave a Reply

Your email address will not be published.