Oansvariga Bodström!

Nu har Thomas Bodström gått över gränsen. Han sitter som ordförande i justitieutskottet och borde förstå att han inte ska sitta och fiktivt avsätta och tillsätta tjänster. Vill han ställa till med ännu mer oreda inom polisen?

Den chef för Rikskriminalpolisen som han själv tillsatte 2004, Therese Mattsson, säger han nu borde avsättas. Han nöjer sig inte med det utan väljer att peka ut Stockholms länspolismästare Carin Göthblad som ersättare. Hon skulle i sin tur ersättas av Säpochefen Anders Danielsson.

Justitieutskottets ordförande sitter och uttalar sig om hur chefer borde flyttas runt som om det vore ett sällskapsspel. Det är oansvarigt! Det enda som hans utspel leder till är ännu mer oreda och osäkerhet inom polisen. I bakgrunden ligger givetvis hans ständiga vilja att sabotera för justitieminister Beatrice Ask. Att han samtidigt förstör för polisen är tydligen ointressant för Thomas Bodström.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Oansvariga Bodström!

 1. Tor says:

  Beatrice Ask måste vara ganska pressad. Det är ju inte var dag man hör en justitieminister använda orden “polisen ska hålla käften och göra sitt jobb”. Både anmärkningsvärt på grund av den skarpa formuleringen och på grund av att man kan vara säker på att “hålla käften” kommer att tas ur sitt ursprungliga sammanhang (polisläckage) och användas av motståndare för att måla upp bilden av att justitieministern inte vill lyssna på polisen eller något liknande.

 2. profanum_vulgus says:

  Bodström har väl aldrig ansvarsfull?

 3. Varför spekulera kring Bodströms motiv? Tycker du inte handlandet i sig är oansvarig nog, utan att tillskriva det ett motiv du egentligen bara, på mer eller mindre goda grunder, kan spekulera kring?

 4. Tor, jag förstår att Bea blir upprörd över läckor. De borde jobba för att lösa brottet istället för att springa och skvallra. Ordvalet kanske inte var världens bästa.

  Andreas, du har rätt. Det var ett onödigt tillägg. Det är illa nog att han blandar runt landets högsta polischefer efter eget tycke. Man får väl förvänta sig att han vill bli tagen på allvar. Dessutom kan han vara justitieminister om ett år (om olyckan skulle vara framme) och ska vi ha chefer som i förväg hotas av sparken om det blir ett visst valresultat. Inget vidare utgångsläge om man vill styra en myndighet och kanske speciellt inte RKP.

 5. Uffe says:

  Jag tror anledningen till Bodströms förslag är enkel: han siktar på att återta posten som justitieminister, och när han väl är där vill han ha en foglig polismakt under sig. Genom att redan nu börja föreslå en massa förändringar bland cheferna kan han se till att redan från början ha denna fogliga polismyndighet…

  Den större frågan är vad han vill med en underdånig polismakt till. Jag tycker polisen borde vara mer självständig, men jag kanske missar något.

 6. Micke says:

  Alla är överrens om att det finns orosmoment inom RPS/RKP. Det finns tjänstemän som försöker att göra ett bra jobb men hindras av ett antal icke namngivna personer. Om man inte belyser detta hur ska man då komma tillrätta med problemet? Jag håller med om att det inte får vara politiker som ska styra RPS men de har ett ansvar att se till så att dom tjänar allmänheten och gör sitt jobb. Nu sitter många höga poliser runt om i landet och styr utan att någon kan styra upp dom om det skulle behövas. Vi alla i händerna på dessa och så länge dessa människor finns kommer polisen alltid att vara en myndighet som tar mycket men levererar lite. Det är vår säkerhet, trygghet och pengar det rör sig om!

 7. Dr Strangettryclove assistant says:

  Bäste Johan,

  Vi hade lite ordväxling i samband med Dina synpunkter på vår tjänsteammunition tidigare. Då uttryckte jag mina farhågor hur Rikspolischefen Bengt Svensson blir frånåkt av sin egen organisation för att han inte har fötterna i myllan! Vad tycker Du nu då eller behöver Du mer bevis? Revirpinkande och kortsiktigt ekonomiskt tänkande avbröt bevakningen av värdedepåerna! Det (pat-)etiska rådets inlägg om polisens utrustning gjorde inte heller utgången av detta makabra rån bättre utan gick väl snarast rånarnas ärdenden vilket de gjort sedan vårt så numera uttrycksfulla Justieutskottsordförande tillsatte dem. Anledningen, tja enligt besked till mig så gäller en ministers överlevnad mer än att man levererar fakta kring tjänsteammunition.

  Bästa hälsningar

  Dr Stranglove Assistant

Leave a Reply

Your email address will not be published.