Tobias Krantz ny högskoleminister

För mig var det lite överraskande att Jan Björklund valde Tobias Krantz till ny högskoleminister. Jag hade trott på min justitieutskottskollega Johan Pehrson, men nu blev det Krantz från Jönköping istället.

Det känns som att Björklund har valt en stabil minister som inte sticker ut speciellt mycket på varken ena eller andra hållet. Det hade funnits andra val, som t.ex. Pehrson, om Folkpartiet hade velat ha ytterligare en stark profil i regeringen, men uppenbarligen så prioriterades lugn, stabilitet och gedigna kunskaper högre.

Jag känner inte Tobias Krantz närmre, men av mina C-kollegor som haft honom i samma utskott så får jag bara höra positivt. Det är bara att gratulera och önska lycka till i det nya jobbbet! In som ersättare i riksdagen kommer nu Emma Löfdahl Landberg. En 39-åring från Eksjö som tidigare tjänstgjort en månad i riksdagen under Tobias föräldraledighet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tobias Krantz ny högskoleminister

  1. Erik says:

    Det bästa skulle vara om Jan Björklund inte hade någonting med utbildning att göra… Han har nog bara gjort skada sen han tillsattes (i mina ögon). Det behöver ju i och för sig inte betyda att Tobias Krantz likadan, utan förhoppningsvis är han mycket, mycket bättre.

  2. Jag tycker att Jan Björklund har rätt i mycket vad gäller kunskapskrav, betyg, praktik, yrkesutbildning osv, men jag är mer irriterad på hans retorik. Hans perspektiv blir de vuxnas eller samhällets perspektiv på utbildning, medan jag vill uppnå ungefär samma saker med utbildningspolitiken utifrån elevernas perspektiv.

    Visst är det viktigt med ordning och reda i skolan för lärarnas skull, men för mig är det ännu viktigare för elevernas skull. Visst är det viktigt att fler kommer ur skolan med bättre kunskaper för samhällets skull, men för mig är det ännu viktigare för elevernas skull.

    Had Björklund haft den grundinställningen så hade han också använt en mjukare attityd och retorik och inte bara hårdare tag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.