Folkpartiets klimatpolitik: “Köp bensinbil”

Det är mycket svårt att förstå vad folkpartiet tror sig vinna på sin “nya klimatpolitik”. Sverige slår månad efter månad nya rekord i miljöbilsförsäljning och alla tycks vara nöjda, bilbranschen och dess branschorganisationer, miljöorganisationer, miljöminister Andreas Carlgren och sex av sju partier i riksdagen. Det är möjligt att folkpartiet inser att de aldrig kan vinna några miljöröster, men att från det sitta i tv och uppmana folk att köpa bensindrivna bilar istället för miljöbilar är häpnadsväckande.

Jag såg med extra stort intresse på dagens Aktuellt 21 eftersom en journalist varit ute och intervjuat mig under eftermiddagen om sexköpslagen (jag fick också vara med i ca 10 sekunder), men det första reportaget och duellen mellan folkpartiets Carl B Hamilton och Gröna Bilisters Mattias Goldmann var i ärlighetens namn intressantare än reportaget som jag själv var med i. Inte minst var det intressant att se en så rutinerad politiker som Carl B Hamilton bli utmanövrerad i debatten av Mattias Goldmanns saklighet och kunnighet. Och så var det avslutningen, efter det att programledaren egentligen avbrutit debatten så uppmanar Hamilton tittarna att köpa en bensinsnål bil istället för en miljöbil.

Menar Carl B Hamilton och folkpartiet att det generellt skulle vara bättre för klimatet att köpa en bensinsnål bil än en miljöbil oavsett sort och drivmedel?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.