Anmäld till Lidingöloppet

Stockholm marathon gick inte riktigt som jag tänkt mig. Direkt efter loppet så kunde jag aldrig någonsin tänka mig att springa ett långlopp igen. Den smärtan går inte att beskriva om man inte själv upplevt den.

Men skam den som ger sig. Det tog 2,5 vecka innan suget kom tillbaka och nu har jag anmält mig till Lidingöloppet. Den 27 september är det 30 km som gäller. Betydligt mindre skrämmande än 42 km, men terrängen lär ändå göra att distansen räcker till för att på nytt uppleva smärtan.

Träningen har gått på sparlåga sedan maran, men igår gjorde jag mitt första längre pass och det kändes riktigt bra. Dessutom tycker jag att det är betydligt roligare att springa terräng, gärna stigar genom skogen, än att tillbringa timmar längs vägkanten. Med tanke på hur mycket tv-tittande det kommer att bli den här sommaren (nu EM och senare OS) så lär det behövas en och annan mil för midjemåttets skull också.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.