Är det den nivån som Mona Sahlin vill ha?

Bloggen Bent har upptäckt att socialdemokraterna har domänen borgarsvin.se registrerad. Den används inte, men man kan inte låta bli att fundera på när och hur de har tänkt att använda den. För det är knappast så att de tagit domänen för att inte använda den eller de kanske är så snälla att de inte vill att någon annan ska ha en borgarsvin.se-site och därför tagit den.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Är det den nivån som Mona Sahlin vill ha?

 1. lasse says:

  Gjorde detta inlägg på bloggen bent också.

  Tror bestämt att bloggen Bent inte är tillräckligt teknisk kompetent. Det verktyg som han använder sig av visar ALLA domäner som är registrerade som pekar på socialdemokraternas IP-nr. Det är inte detsamma som att socialdemokraterna de facto registrerat domänen. Vem som helst kan registrera ett domännamn och peka det på ett ipnr och sedan hamna i den lista som finns för ipnummret.

  Socialdemokraterna.se är registrat med socialdemokraterna som kontakt enligt iis.se, däremot har borgarsvin.se en helt annan kontaktperson, enligt samma källa.

  Konstigt att ledarbloggen på Svd kommenterar detta. Har de gjort någon research i ärendet eller är de också tekniskt inkompetenta? Dessutom undrar jag hur svd, som annars är en bra tidning som jag prenumererar på, verkar vara dåliga på källkritik. Bättre kan ni. Bloggosfären måste bli fri från lösa fulspinn som detta.

 2. Ola says:

  Och hur kan du veta så säkert vem som köpt domänen och lagt den över sosarnas ip-nummer. Är du inblandad i det hela?

 3. JörgenL says:

  Det är väl nån ombudsman som tyckte han var rolig och registrerade den kantänka?

  Å andra sidan vet man ju aldrig när den kan komma till användning, nån gång kanske ni hittar på nåt som gör det befogat att använda den? Man kanske ska se det som en strategisk investering? Å andra sidan försvinner ju överraskningsmomentet ifall man redan nu pekar den till en identifierbar server….

  Ärligt talat så tycker jag det är lite löjligt att gör “sak” av detta…

 4. site admin says:

  Ola, det är sant att det inte finns några bevis för att det är socialdemokrater som införskaffat domänen borgarsvin.se. Jag uttryckte mig säkert för kategoriskt.

  Nu tror jag knappast att det är någon annan som lagt över domänen på sossarnas ip-nummer, varför skulle de? Hur som helst vore det intressant om någon från S-högkvarteret berättar varför de har registrerat domänen eller om det är någon som annan som skämtar med dem.

 5. Martin says:

  “Nu tror jag knappast att det är någon annan som lagt över domänen på sossarnas ip-nummer, varför skulle de?”

  Kanske någon extremvänster som tycker att sossarna sviker och är borgarsvin. Framstår inte som helt otroligt.

 6. site admin says:

  Det tycker jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.