Alltid någon som vill ha uppmärksamhet

Det finns alltid personer som ser sin chans att få uppmärksamhet. Efter abortfrågans bevakning i samband med kristdemokraternas riksstämma så dyker en person upp och säger att han tänker starta ett abortförbudsparti och hävdar att han har ledande kristdemokrater med sig. Det tror jag inte ett dugg på. Visst finns det säkert en och annan ledande kristdemokrat som delar åsikten att abort i princip ska vara förbjudet, men knappast någon som vill överge sin “ledande position” för ett omöjligt uppdrag.

Ett parti som skulle ha abortförbud som sin främsta fråga (man kan bara fundera över hur de skulle ställa sig i andra frågor) skulle inte dra många röster. SPI, Feministiskt Initiativ, Junilistan, Piratpartiet och Sjukvårdspartiet, det är många som försöker locka med en fråga eller mot en väljargrupp, men få lyckas. Man får väl säga att Miljöpartiet lyckades en gång i tiden på en enda fråga, och Sverigedemokraterna har lyckats ta sig in i diverse beslutande församlingar på en övergripande fråga i form av främlingsfientlighet (kan yttra sig i många olika politiska frågor), men att abortförbud skulle vara en sådan fråga är mer än lovligt naivt.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.