Magnus Andersson ny CUF-ordförande

Magnus Andersson från Bollnäs blev igår vald till CUF-ordförande efter Fredrick Federley. Marie Wickberg från Värmland var valberedningens förslag, men Magnus vann voteringen med 52-46. Lite överraskande eftersom det var 5-1 i valberedningen för Marie. Men vi i riksdagsgruppen är så glada för att vi får behålla Marie som pressekreterare, hon är mycket duktig och omtyckt. Marie blev istället vald till första vice ordförande.

Magnus är ganska lik Federley på flera sätt. Han är en utpräglad liberal som kommer att driva vidare CUF i samma riktning som Fredrick. Båda är också starka personligheter och har starka viljor, kanske ibland okänsliga för vad andra tycker och tänker och inte världens bästa lyssnare.

Det finns också skillnader. Jag tror att Magnus är en bättre miljöpolitiker än Fredrick. Dessutom är Magnus grymt bra på golf vilket ju knappast Fredrick är (som knappt vet vad en boll är).

Magnus kommer att bli en bra förbundsordförande för CUF även om han startar i en svår situation, att efterträda Fredrick blir inte lätt. Många CUF:are har blivit vana vid att CUF och CUF-ordföranden syns mer eller mindre dagligen, men så enkelt är det inte så att Magnus kommer att klara det från första början. Det kommer att ta 1-2 år innan journalisterna hittar honom på allvar, och det kommer säkert att bli frustrerande. Marie hade haft lättare att efterträda eftersom medlemmarna inte jämfört henne med Fredrick på samma sätt som Magnus kommer att uppleva. Hur som helst, ett stort grattis till Magnus och lycka till!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.