5/9 Debatt i Vellinge och Maud i Lund

Dagens skoldebatt var på Sundsgymnasiet i Vellinge. Blått, blått, blått. I Vellinge har moderaterna 68 % av rösterna i kommunalvalet, i vissa delar upp till 80 %! Helt otroligt. Det märks också när man är på gymnasieskolan och debatterar. Men å andra sidan kan man ju tänka att vi i Centerpartiet har allt att vinna och moderaterna allt att förlora.

Debatten gick riktigt bra. Det enda jobbiga i debatten var att den lokala SPI:aren (fick vara med eftersom de sitter i Vellinges kommunfullmäktige) satt och ljög. Socialdemokraten Bo Bernhardsson blev riktigt upprörd.

Jag fick också debattens största applåd när jag berättade att jag är MFF-supporter. Trots det tycker jag nu i efterhand att det var bra att MFF åkte ner i Superettan i en säsong. Det har gjort MFF till en bättre klubb på många sätt (man kan också jämföra med DIF och AIK). Vi trodde tidigare att vi var nästan oslagbara. Det finns ett parti som också tror att de är nästan oslagbara och nu är det dags att skicka ner socialdemokraterna i Superettan. Kul publikfrieri.

På kvällen kom vår partiledare Maud Olofsson till Lund. Vi hade bjudit in studenter och allmänheten till utfrågning i AF-borgen. Maud gjorde som vanligt bra ifrån sig när hon under ca 1,5 timme svarade på frågor om allt från hur stor höjdskillnaden är inom Lund (70 meter, det klarade hon inte…) till hur det ska skapas nya jobb i Sverige.

Tyvärr var de närvarande journalisterna mest intresserade av hennes syn på fp-skandalen.

En av de roligare sakerna var att en kille som varit på debatten kom fram efteråt och frågade om han kunde få hjälpa till på något sätt praktiskt i valrörelsen för Centerpartiet. Det mesta är gjort redan, men nu ska han hjälpa mig att dela ut mina personvalsvykort i Lund. Sådan hjälp tas tacksamt emot!

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.