Pengarna var tyvärr viktigast för Kajsa

Helsingborg har i helgen varit värd för svenska mästerskapen i friidrott och till staden vid sundet med det goda kaffet och det dåliga fotbollslaget hade våra världsstjärnor Holm, Klüft, Kallur, Kristiansson m.fl. tagit sig. Men det var en som saknades, världsmästaren i höjdhopp Kajsa Bergkvist. Tävlingen var igår och VM-trean Emma Green vann utan några större problem. Då tänkte man kanske att Kajsa var sliten efter mycket tävlande och sparar sig till Finnkampen nästa helg.

Nix, det var helt enkelt pengarna som var viktigast. SM ger inga kulor så istället valde Kajsa att hoppa i GP-tävlingen i Sheffield idag istället. Där fick hon säkert trevliga startpengar. Visst gjorde hon skäl för pengarna eftersom hon hoppade världsårsbästa med 2,03 meter, men nog borde hon ha valt SM istället. Eller varför inte båda tävlingarna? Visst hade förberedelserna inte blivit de allra bästa, men möjligt skulle det varit om viljan funnits.

Stefan Holm är folkkär. Systrarna Kallur likaså. Och vi ska ju inte tala om allas vår Carro som riskerar att älskas ihjäl av svenska folket. Men Kajsa Bergkvist kommer aldrig att bli lika omtyckt av svenska folket. Visst var det en bragd som hon gjorde när hon vann VM-guld trots att hon inte ens borde kunnat vara med om läkarnas bedömning av hennes rehabiliteringstid hade slagit in. Men när det blir dags för Jerringpriset i vinter så ska Kajsa vara allt annat än säker på att vinna. Jag hoppas att hon inte blir förvånad för det är hon själv som valt pengarna före äran att vinna ett SM-guld, och sådant brukar inte uppskattas av svenska folket. Inte heller av mig.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pengarna var tyvärr viktigast för Kajsa

  1. Johan says:

    Känns som om Kajsa är lite grann som friidrottens svar på Annika Sörenstam. Lite för seriös för att bli riktigt folkkär och lite för lite tävlande på hemmaplan. Håller med om att i ett SM ska de bästa i landet ställa upp om de inte är skadade.

  2. tomme says:

    hon e den ende stjärnan vi har

Leave a Reply

Your email address will not be published.