Thomas Bodström förklarar att Europaparlamentet blivit lurat…

I dagens “Sommardebatt” på SVT debatterades terrorism mellan justitieminister Thomas Bodström, Jan Björklund (fp) och Jonas Sjöstedt (v). Avlyssning och andra skärpta lagar för att stoppa terrorister diskuterades och det blev en så rörig debatt att det inte ens gick att höra vad de sa. Till slut fick programledaren stoppa debattörerna. Men det riktigt intressanta kom tidigare i debatten när Bodström och Sjöstedt inte alls kom överens om vad förslaget om lagring av tele- och datatrafik egentligen innebär.

Bodström sa då att Jonas Sjöstedt och övriga europaparlamentariker, inklusive socialdemokraternas europaparlamentariker, blivit lurade av teleoperatörerna. Justitieministern sa att teleoperatörerna hade givit felaktiga uppgifter inför parlamentets beslut, uppgifter om alldeles för höga merkostnader. Thomas Bodström avslutade med att teleoperatörerna nu till och med skojar om hur de lurat Europaparlamentet.

Antingen satt Bodström och ljög i TV-debatten, och då är det en skandal, eller så är det sant att justitieministern nu fått veta att teleoperatörerna lurat Europaparlamenten, och då är det givetvis också en skandal. Följdfrågan blir då vilka nära kontakter Bodström har med dessa operatörer eftersom de berättat för honom om att de skojar om hur de lurat Europaparlamentet.

Vill ni lyssna på terrorismdebatten så börjar den efter ca 44 minuter av programmet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.