Oavgjort kan vara helt underbart!

För en person som inte är idrottsintresserad, eller kanske idrottsintresserad men inte någon inbiten supporter, så är det nog svårt att förstå vilka känslor som sätts i gungning när favoritlaget spelar en oerhört viktig match.

Som MFF-supporter var det himmel och helvete blandat i en olidligt spännande mix ikväll. Maccabi Haifa stod för motståndet i Champions League-kvalet och 3-2 från hemmamatchen på Malmö stadion för en vecka sedan kändes som ett mycket litet försprång. 1-0 till Haifa tidigt, helvete. 1-1 av Afonso Alves på en praktmiss av israelernas målvakt, himmel. 2-1 i 60:e minuten av Arbitman, helvete. Samma Arbitman utvisad i 70:e minuten efter två osannolikt klantiga varningar, liten ljusglimt. Och till slut 2-2 av Peter Abelsson på nick i den 89:e minuten, underbart ljusblå himmel!

Det är något av det skönaste som finns när besvikelse, sorg och hjärtattacksliknande nervositet vänds till euforisk lycka och glädjen bara vill skrikas ut samtidigt som kroppen ligger på golvet och hoppar och bubblar av mer eller mindre fysisk tillfredsställelse. Har ni inte känt det så vet ni förmodligen inte vad jag pratar om.

Redan nästa vecka står schweiziska FC Thun på andra sidan när MFF tar emot dem på stadion. Att de skulle slå ut Dynamo Kiev var en överraskning och betyder alldeles säkert att det inte är något enkelt motstånd för Malmö. Men det är klart, Thun går inte att jämföra samma vecka som Liverpool och Inter som också hade kunnat bli våra motståndare. Ytterligare två veckor senare vet vi om Malmö FF nått Champions League-gruppspelet och miljonerna som det innebär. Då kanske vi får möta Real Madrid, Manchester United eller varför inte Zlatans Juventus. Frågan är bara var. Malmö Stadion är utesluten eftersom ståplatsläktaren inte får användas. Hoppas det blir tillåtet för MFF att spela på Parken i Köpenhamn, det är ett oerhört mycket bättre alternativ än Ullevi i Göteborg. Då skulle till och med Råsunda vara bättre. Men ett steg i taget, först ska Thun besegras.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

2 Responses to Oavgjort kan vara helt underbart!

  1. Johan says:

    Och medan du bubblade av lycka satt jag på Tunavallen i Eskilstuna och såg straffdramat mellan Assyriska och IFK Norrköping i Svenska Cupens kvartsfinal. Snacka om skillnad…

  2. site admin says:

    Jag ser gärna att gamla “Peking” tar klivit upp i Allsvenskan igen, mycket hellre än GAIS, Öster och Brommapojkarna. Men å andra sidan vill jag även få upp Örebro och AIK. Det betyder att tre måste åka ur Allsvenskan, adjö till Gefle, Assyriska och Sundsvall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.