Skrammande, den smakade nastan coca cola…

Idag har jag tagit modet till mig och smakat en koffeinfri diet coke, bara en klunk, men anda. Till min forvaning smakade den nastan coca cola, mer som coca cola light, men att den smakar nastan som coca cola ar anda skrammande. Jag menar, vad ar det i den som gor att den smakar nastan som en riktig coca cola? Det ar kanske lika bra att inte veta. A andra sidan kanske man inte vill veta vad som ar i en vanlig coca cola heller.

Nar det galler just light-lask sa kan man lasa “Light-läsk kan orsaka dödliga blodsjukdomar” i dagens Expressen. Det kanske inte ar sa att man dor vid nasta lask, men jag tror helt klart att det finns faror med att fa i sig mangder av aspartam. Dessutom gor light-lask att man blir sugen pa annat sott och vad ar da vinsten med att dricka light-lask? Har pa andra sidan Atlanten (eller pa andra sidan Stilla Havet om ni sitter i Australien och laser detta) ar de helt fanatiska med sin light-lask. Det ar skrattretande nar man ser dem bestalla in en hamburgermeny med extra allt inklusive en gigantisk french fries, och sedan valjer de diet coke istallet for vanlig coca cola. Ni bler sakert inte feta for att ni valde ju faktiskt diet coke…

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Skrammande, den smakade nastan coca cola…

 1. Johnnie says:

  Jag tror det kallas “damage-control” 😉 Jag är själv en som (om jag nu äter där) beställer cola-light till min QP och strips – så vet jag nog att det inte gör mycket skillnad – men man gör det för att man mår lite bättre. Eller kanske det går under kategorin “många bäckar små”?

 2. site admin says:

  Den stora skillnaden ar formodligen att en stor strips i Sverige ar ungefar lika stor som en liten i USA, medan en stor har ar fullkomligt gigantisk. Valjer man en sadan kanns det om om coca colan ar obetydlig i sammanhanget.

 3. Sofia Carlsson says:

  Kan inte låta bli att kommentera… Avskyr nämligen när folk klagar på lightläsk. ´

  När jag var fyra fick jag diabetes. När jag var åtta kom den första lightläsken till Sverige. Det är fortfarande en av de största saker som hänt mig.I fyra år hade jag druckit “Gunilla apelsinsaftersättning”, som var det enda sockerfria som fanns i vår lanthandel. Inom några år fanns nu flera smaker av lightläsk att välja på.

  Sen kan jag absolut hålla med om att det är ologisk att tro att man äter nytigt bara för att man dricker lightläsk till big mac, men det finns faktiskt en annan dimension i just denna fråga.

  Hoppas att allt är bra bra med dig annars! Nu ska jag återvända till mitt lagom nyttiga glas vin…
  /s

 4. site admin says:

  Har aldrig tänkt på diabetes-dimensionen i lightläsk-debatten…:-) Tänkte mest på övervikt när jag förlöjligade de som väljer lightläsk till sin halvkilos strips i USA.

  Hoppas att vinet var gott. Fungerar det förresten med vin om man har diabetes? Det borde väl vara massor av druvsocker i vin…

 5. Fredrik says:

  Jag smakade en “caffeine free diet coke” i USA för runt tio år sedan. Antingen har de ändrat receptet eller så har vi helt olika smaklökar, för det var det vidrigaste jag smakat. Var tvungen att hälla ut allt efter ett par klunkar 😉

 6. site admin says:

  De har förmodligen kommit lite längre i forskningen på olika smakämnen och nu lyckats få den att smaka mer “rätt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.