Kommer inte att kandidera för omval

För några dagar sedan bestämde jag mig till slut.

Jag kommer inte att kandidera för omval till riksdagen nästa år. Då har jag varit ledamot och representerat södra Skånes Centerpartiväljare i tolv år. Det får räcka. Inte för att jag inte tycker att jag har världens bästa uppdrag och verkligen är stolt över att åtnjuta förtroendet, utan för att jag vill göra något annat. Nästa år fyller jag 40 år och det är dags att ta nästa steg. Man har bara ett liv och jag vill hinna med fler saker.

Vad? Ingen aning!
Jag har fått den frågan från säkert hundra personer, men nej, jag har ingenting på lut. Jag kan tänka mig att det blir en fortsatt roll i politikens närhet, något har man förhoppningsvis lärt sig på de här åren, men jag kan också tänka mig anställning privat eller offentligt, eller starta något eget. Med andra ord, det kan bli vad som helst, jag håller alla dörrar öppna.

Det är mer än ett år till nästa val, så jag har lång tid på mig att fundera. Helt ärligt är jag inte speciellt stressad över att inte veta vad jag ska göra, det löser sig nog.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Kommer inte att kandidera för omval

  1. z999 says:

    Där ser man. Men du avgår med flaggan i topp i alla fall, för mig är du mer centerpartiet än vad Annie Lööf är. Du lämnar en del minnesvärda debatter bakom dig, för min del är en av dom din debatt med Richard Jomshof (sverigedemokraterna) om misshandeln i kortedala där de korta straffen diskuterats mycket. Du försvarade den svenska inställningen att man måste ha med vad som händer när brottslingar släpps efter avtjänat straff, att de inte förvandlas till sämre personer, och samtidigt blev du inte mer upprörd i debatten mer än att du gav intryck av att förstå de som vill i princip döma till livstid på vatten och bröd. Du har ju varit en stor förkämpe för demokratins alla principer, så har i alla fall jag upplevt dig. Du har ju inte haft några problem med att tillåta mina åsikter här på bloggen hur diametralt olika vi än har tyckt. Sen är jag glad att du inte slutar som en del kommunala stockholmspolitiker som har dragit på sig alkoholproblem under karriären eller skilsmässa (vad jag vet). Du skrev vid förra valet om det enormt slitsamma valarbetet, inget 9-5-jobb precis. Önskar dig lycka till framöver med vad det än blir för något och hoppas du har vett att ta hand om dig själv också och kanske plocka ut någon ledighet innan du ger dig in på något nytt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.