Gårdagens debatt i Aktuellt om påföljder för unga som har begått brott

Gårdagens debatt i Aktuellt om påföljder för unga som har begått brott.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Gårdagens debatt i Aktuellt om påföljder för unga som har begått brott

 1. Fredrik says:

  Linander, vad gör ni på riksdagen egentligen? Hur lång tid ska det ta innan du förstår att idioter som sparkar andra människor i huvudet behöver låsas in så att de hederliga människorna kan röra sig tryggt på gatorna? Du är en skam som uttrycker dig så politiskt korrekt. Självklart skall demolerande kverulanter låsas in utan pardon, även ungdomar. Centern lär ju åka ut i alla fall i nästa val eftersom ni skänker röster åt Sverigedemokraterna dag för dag med er mesiga politik och oreglerade invandring.

 2. z999 says:

  Öh, så centern vill öppna gränserna för fri invandring?
  http://www.dn.se/nyheter/politik/centern-vill-oppna-granserna

  Och en annan rubrik i dagens DN ser ut så här.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/aldre-valjare-ger-sd-skjuts

 3. z999 says:

  Idén med fotboja lät otroligt bra, så pass bra att det redan borde vara genomfört. Även i det mångkulturella getto som jag bor i så finns det föräldrar som försöker tillämpa utegångsförbud när barnen grovt missköter sig. Dom har naturligtvis ingen möjlighet att ta till fotboja men jag vet att dom skulle önska det.

  För mig är det viktigt att offret får upprättelse (i alla brottsfall alltså). Men jag skulle hellre se att brottslingarna får betala till offret istället för någon meningslös inlåsning. Inlåsning som bestraffning kanske fungerade på medeltiden eller i länder där man har en annan syn på fysisk bestraffning så att den kriminelle verkligen upplever inlåsningen som ett straff. Bland socialt anpassade människor så upplevs förståss inlåsning i fängelse som väldigt negativ och något man undviker. Men när det gäller vissa personer så är inte fängelse så avskräckande.

 4. Fredrik, verkligheten är inte så svart eller vit. Är de barn som begår brott onda för all framtid? Eller är det mer intressant att hjälpa dem så att de inte fortsätter begå brott? Någon gång ska de släppas ut, då blir det kanske med dig som de ska bo granne. Vill du då att de ska ha fått bästa möjliga hjälp för att bli laglydiga eller att de kommer ut med en starkt kriminell identitet, bittra på samhället och ser den kriminella banan som sin enda väg i livet?

  z999, bra att vi är överens om att sluten ungdomsvård inte är det bästa för unga. Huruvida det blir ett förslag om fri invandring får vi se på vår partistämma i mars. Min åsikt är att målsättningen bör vara att Sverige ska vara ett öppet land att komma till, men att situationen i världen och EU:s nuvarande regelverk gör att det inte är genomförbart under överskådlig framtid.

 5. z999 says:

  @Linander:
  “z999, bra att vi är överens om att sluten ungdomsvård inte är det bästa för unga.”

  Sluten ungdomsvård blir tyvärr som en ungdomsgård med bara kriminella unga utan någon större insyn av vuxna som kan påverka och ge bra förebilder. I den miljön så är det inte så svårt att räkna ut slutresultatet.

  “Huruvida det blir ett förslag om fri invandring får vi se på vår partistämma i mars. Min åsikt är att målsättningen bör vara att Sverige ska vara ett öppet land att komma till, men att situationen i världen och EU:s nuvarande regelverk gör att det inte är genomförbart under överskådlig framtid.”

  Det är väl ungefär som Billström uttryckte det?

Leave a Reply

Your email address will not be published.