Centerpartiet vågar lyfta även på tunga stenar

Ingen ska påstå att Centerpartiet inte vågar lyfta svåra frågor. Alla vet att vi har en stor utmaning framför oss för att klara framtidens välfärd, men mycket få vågar ta debatten. Säkert eftersom det är nästan omöjligt att vinna sympatier för något förslag i rätt riktning för att hantera problemet.

Hans Dahlgren som ska leda vår nya välfärdspolitiska arbetsgrupp är faktiskt ganska ny som C-medlem. Däremot är han inte en politisk novis. Han har bl.a. jobbat som chef för det politiska stödet i riksdagen för Socialdemokraterna när Göran Persson och Mona Sahlin var partiledare.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Centerpartiet vågar lyfta även på tunga stenar

  1. z999 says:

    Tur att det bara är den växande andelen åldringar som kostar pengar och inte det växande antalet invandrare som det i genomsnitt tar sju år att få ut på arbetsmarknaden (i en väldigt “positiv” beräkning).
    Ett land som har rykte internationellt att fungera som ett globalt socialkontor kommer aldrig att dra till sig kvalificerad arbetskraft, alltså kommer vi aldrig de närmaste 100 åren få uppleva någon positiv arbetskraftsinvandring.

    Vi får väl se i framtiden om vi kommer att ha tillräckligt många skattebetalande pensionärer i landet som kan bekosta den rekordhöga invandringen. Och på tal om pensionärer och åldringsvård så vårdas inte åldringar på samma dyra sätt som på 80-talet längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.