Snömannen – Jo Nesbö

Oj, vad det tog lång tid att läsa den här boken. Inte för att den är dålig, tvärtom, utan för att buss-, tåg- och flygfärder numera upptas av iPhonen.

Jo Nesbö är Norges största deckarförfattare, men det här var min allra första av hans “Harry Hole-romaner”. Harry Hole är en kommissarie vid Oslopolisen och precis som alla andra kommissarier i kriminalromaner så är han en mycket udda typ även om han är en förträfflig utredare. Jo Nesbö är också en alldeles förträfflig författare.

Snömannen handlar om en seriemördare som under många år framförallt har mördat kvinnor runt om i Norge. Utredningen kommer gång på gång in på fel spår, precis som mördaren har tänkt sig. En utstuderad mördare lyckas nästan med precis det som han har tänkt sig. Boken är otäckt spännande och jag är glad för att jag har minst sju ytterligare romaner av Jo Nesbö om Harry Hole kvar att läsa.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.