Straffa inte alla fotbollsfans för några idioters verk!

Debatten om huliganismen fortsätter. Det ena efter det andra förslaget dyker upp och det är bra eftersom vi måste hitta lösningar mot de som förstör fotbollsfesterna. “Vi” är både politiker och svensk fotboll, förbundet och klubbarna, men också polisen och övriga samhället.

Problemet är när förslagen går ut på att straffa alla fotbollsfans för vad några idioter håller på med. Det är inte rätt väg att gå. Kollektiv bestraffning är inte lösningen. Det senaste förslaget är att ha en åldersgräns på ståplatsläktaren. 27 år! Fullkomligt orimligt.

Varför skulle inte alla fotbollsälskande 12-26-åriga killar och tjejer få stå och heja fram sitt lag? Det skulle ta död på den underbara supporterkultur som finns i (vissa av) klubbarna, bland annat i mitt eget Malmö FF, där mitt hjärta finns. Det är underbart att se tifona på ståplatsläktaren och hur tusentals supportrar lyfter fram sitt lag.

Nej, alla borde istället inrikta sig på att hitta lösningar som stoppar de få våldsverkare som kallar sig supportrar men som i själva verket bara förstör för fotbollen i allmänhet och laget i synnerhet.

This entry was posted in General, Sport and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.