Schyman tror inte på Fi som parti

I helgen meddelade Gudrun Schyman att hon avgår som talesperson (dvs partiledare) för Feministiskt Initiativ. Jag tycker att det är en tydlig signal på att hon inte längre tror på Fi som parti. De har inte lyckas lyfta på de 5-6 år som de har funnits och 0,4 procent i riksdagsvalet senast visar att deras koncept inte håller.

Gudrun Schyman älskar att synas och höras och jag skulle bli förvånad om hon inte har något nytt på gång. Inte ett nytt parti, det tror jag inte, utan snarare något annat feministiskt projekt utanför partipolitiken. I DN-intervjun säger hon att hon vill koncentrera sig på sina kommunalpolitiska uppdrag i hemkommunen. Hon (visst Fi, men det var i princip Gudrun Schyman som person) vann tre mandat i Simrishamns kommunfullmäktige, men att hon skulle nöja sig med att sitta i Simrishamn och besluta om förskoleplatser och cykelbanor tror jag inte på.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Schyman tror inte på Fi som parti

 1. z999 says:

  Ja, det är otroligt att dom inte kunnat nå högre höjder med den enorma uppbackningen i media trots 0,4%. Dom som förväxlar medieintresset med folkintresset blir förståss förvånade över de extremt låga röstsiffrorna.

 2. z999 says:

  Jag tycker att det finns vissa likheter organisatoriskt med BSS på 80-talet med medlemmar som inte riktigt vet vad dom står för. Åsiktsmässigt så hamnar dom dock till “höger” om BSS med tanke på likheterna mellan genusvetenskap och rasbiologi. Fast en bättre “sammanhållning” i FI eftersom dom har lägre i taket när det gäller åsikter.

 3. frekar06 says:

  Jag tror inte heller på Feministiskt initiativ. Trodde inte det partiet existerade ens, förrän dom dök upp i valrörelsen igen. Däremot tror jag på Piratpartiet. Vi i Piratpartiet fick dessutom en oerhört välkommen och positiv nyhet idag.

  Det tunisiska Piratpartiet tar nu genom en av de piratpartistiska aktivister som deltog mest i att störta diktatorn nu plats i den nya tunisiska regeringen!

  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/515459-piratpartist-tar-plats-i-tunisiens-nya-regering

  Därmed kan alla som försökt dödförklara Piratrörelsen och Piratpartiet i synnerhet slänga sig i väggen! //Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.