Kort om att Säpo inte läste av mejlen

Hinner inte skriva så mycket om det, måste sova efter en galen dag.

Här har jag uttalat mig i TV4, ca 5,30 min in i inslaget.

Aftonbladet. GP

Sedan har det varit en del om Morgan Johanssons utspel om Säpo och signalspaning, som han sedan fick bakläxa på i sin riksdagsgrupp.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Kort om att Säpo inte läste av mejlen

 1. Johan Tjäder says:

  Det visar väl helt enkelt att man inte ska dränka SÄPO med en massa oväsentligheter som kommer att bli resultatet om SÄPO får tillgång till FRA-spionaget?

  Nu har vi svart på vitt från Datainspektionen att det aldrig kan garanteras att inhemsk trafik kan komma att avlyssnas av FRA. Så kan vi inte ha det.

 2. frekar06 says:

  Det man kan konstatera är att de värsta farhågorna kring vad FRA-lagen skulle innebära nu har blivit verklighet. Det som har kommit fram den senaste tiden om FRA borde få politiker och svenska folket att vakna. Det borde vara ett ramaskri vid det här laget. För det visar sig nu att Försvarets Radioanstalt övervakar utländska journalister och hjälporganisationer. Det är helt oacceptabelt och det strider mot de konventioner om mänskliga fri- och rättigheter Sverige har förbundit sig att följa.

  Dessutom visar det sig att även alla svenskars e-post meddelande som skickas över landets gränser, vilket bland annat berör alla de som kör Gmail, Hotmail och Yahoo Mail, vilket är väldigt många i Sverige, övervakas av Försvarets Radioanstalt.

  Detta trots att man klart och tydligt förklarade från regeringen att svenskars kommunikation inte skulle övervakas av Försvarets Radioanstalt. Så kan vi inte ha det. Men hittills har jag inte sett en enda politiker som sitter i riksdagen eller i regeringen ens kommentera dessa mycket anmärkningsvärda uppgifter. Den kontroll som skulle finnas kring Försvarets Radioanstalt är inget annat än nonsens. SIUN har inte resurser att kolla att FRA följer lagen. Den hemliga domstolen strider mot grundlagen (Regeringsformen).

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8249863.ab
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4233819
  http://www.dn.se/debatt/fras-hemliga-domstol-strider-mot-grundlagen-1.930487

  Debatten om FRA-lagen har vi haft åtskilliga gånger tidigare. Min uppfattning är mycket bestämd i den här frågan. FRA-lagen ska rivas upp med omedelbar verkan. Försvarets Radioanstalt ska sedan läggas ner helt och hållet. Försvaret och Must får sedan ta över de eventuella uppgifter som blir kvar och som inte strider mot grundläggande rättstats principer, dvs. det kan inte komma på tal att dessa organ ska få signalspana i kabel. Det blir ytterst få, om ens några alls, uppgifter som Must och Försvaret i detta fallet får ta över. Debatten om denna FRA-lag har egentligen inte ebbat ut sedan beslutet togs, den har möjligen slumrat till lite, men nu är det full fart på debatten igen efter Johanssons utspel häromdagen. Motståndet mot FRA-lagen fortsätter och debatten kommer att fortsätta till denna lag inte längre existerar!

  Att Säkerhetspolisen inte har tagit del av det här mailet på ca fyra timmar är inget som förvånar precis. Jag blir inte förvånad över någonting längre när det gäller Säkerhetspolisen sedan tre av dom högsta cheferna där har konstaterats vara så inkompetenta att de inte kan ställas till svars för brott mot domstolsbalken och för brott mot grundlagen. Där rök liksom det lilla förtroende som fanns för Säpo.

  Frekar06

 3. frekar06 says:

  Johan,

  Såg att du svarat på min kommentar om säkerhetspolisen i ett tidigare inlägg. Har du någon länk där man kan läsa mer om Säpos nya organisation? För jag misstänker att det är ett riksdagsbeslut som ligger bakom denna nya organisation, eller är detta något säkerhetspolisen beslutar om?

 4. Myndigheterna beslutar själva om sin organisering inom de lagar och förordningar som finns.

 5. frekar06 says:

  OK! Så det är alltså säkerhetspolisens hemsida som gäller i princip. Kollar där. Tack! Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.