Glädjande ökning i min valkrets

Idag har SCB:s opinionsundersökning för november kommit. I landet som helhet hamnar vi i Centerpartiet på 5,8 procent. En nedgång från valets 6,6 procent, men å andra sidan 1,2 procent högre än SCB:s majundersökning och högre än vad vissa andra opinionsundersökningar efter valet har visat.

SCB frågar samtidigt vilket som är “bästa parti” och då blir siffrorna lite annorlunda. Vi får endast 4,8 procent men det är faktiskt betydligt bättre än vi hade i majundersökningen. Mest anmärkningsvärd är skillnaden för Sverigedemokraterna. På frågan vem de skulle ha röstat på om det var val idag så fick SD 6,7 procent, men på frågan på vilket som är det bästa partiet så fick de endast 3,1 procent.

Resultatet på frågan “bästa parti” bryts även ner på valkretsnivå. För min del är det ett glädjande besked. I södra Skånes valkrets ökar vi från 3,3 procent till 5,6 procent. Det är precis det vi hade i valet. Men eftersom “bästa parti-siffran” för Centerpartiet är lägre än “skulle ha röstat på-siffran” så måste det ändå ses som en uppgång.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

9 Responses to Glädjande ökning i min valkrets

 1. frekar06 says:

  Det känns som om Centerpartiet ligger någonstans mellan ca 4 – 8 procent i undersökningarna och i valen numera. Trevligt att höra att det går bra i det distrikt du tillhör för Centern.

  Lite off-topic nu: Jag skrev i en tidigare kommentar till inlägget här om Dokument inifråns reportage att det nu verkar råda fullt cyber krig på Internet. Då visste jag inte hur rätt jag hade. Nu visar det sig att även Visa/Mastercard och Paypal har blivit utsatta för cyber attacker. Piratpartiet har återigen blivit attackerade. Även Borgströms advokatbyrå har utsatts för en cyber attack. Till och med Interpol har man gett sig på nu. Man tror att häktningen av Assange och den storm som är mot Wikileaks är orsak till dessa attacker. Dessa attacker har som någon sade idag blivit ett enormt och mycket mäktigt politiskt vapen. Förr var det demonstrationer, nu är det cyberattacker som används för att visa sitt missnöje. Wikileaks väcker känslor uppenbarligen!

  Frekar06

 2. z999 says:

  @Linander:
  “Mest anmärkningsvärd är skillnaden för Sverigedemokraterna. På frågan vem de skulle ha röstat på om det var val idag så fick SD 6,7 procent, men på frågan på vilket som är det bästa partiet så fick de endast 3,1 procent.”

  Njaäh, inte så anmärkningsvärt. Majoriteten av rösterna handlar om missnöje med invandringspolitiken och integrationspolitiken och många SD-väljare skulle helst se “deras” parti driva SD’s politik när det gäller invandringen och skulle i så fall inte rösta på SD. Men det är inte bara invandringen utan även värdekonservatismen inom SD som lockar. Sen finns det en del mer, ähm…, radikala nationalister (är inte lika med nazister) som röstar på SD för att dom prioriterar att det finns en mot-opinion överhuvudtaget i riksdagen framför en del andra krav. Dom flesta av dom skulle antagligen rösta på ND om ND hade en chans att nå riksdagen.

 3. z999 says:

  6.7% ska nog läsas som c:a 10% om man tittar på hur det brukar se ut. Och med en ökande arbetslöshet nästa år och en massa prat om arbetskraftsinvandring och en allmänt fortsatt hög invandring så kommer siffran att stiga ytterligare.
  Sen, lite mer sånt här i media…
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/12/07/muslimska-organisationer-tack-linna-f-r-att-du-reagerar-mot-muslimhatet
  …kommer att öka antalet röster också.

 4. Frekar, hur kan du jämföra demonstrationer med cyperattacker? Du jämför en grundlagsskyddad rättighet med brottslighet som kan ge långa fängelsestraff. Om de skulle slå ut t.ex. Mastercard, så att det inte skulle gå att betala med ett sådant kort, så skulle det vara mycket allvarligt.

  z999, tio procent kan du glömma. Och varför tror du att arbetslösheten ska öka när alla prognoser visar på minskad arbetslöshet de närmsta åren?

 5. z999 says:

  @Linander:
  “Och varför tror du att arbetslösheten ska öka när alla prognoser visar på minskad arbetslöshet de närmsta åren?”

  Jag läste att det skulle bli fortsatt hög arbetslöshet, bland annat här…
  http://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Pressrum/Pressmeddelanden/Pressmeddelandeartiklar/Norrbotten/12-7-2010-Tillvaxt-och-okad-efterfragan-men-fortsatt-hog-arbetsloshet.html
  Och jag tror att den ökar.

 6. frekar06 says:

  Johan. Det jag menade var att man har börjat använda detta med hacker attacker som politiskt instrument. Blev lite otydligt. Det var dessutom inte jag som tog den jämförelsen med demonstrationer, det var någon av de här IT-experterna som uttalade sig i media häromdagen. Han syftade nog på att detta är vår tids demonstrationer i digital form för att få ut ett budskap och väcka uppmärksamhet. Frekar06

 7. z999 says:

  @Frekar06:
  “Det var dessutom inte jag som tog den jämförelsen med demonstrationer, det var någon av de här IT-experterna som uttalade sig i media häromdagen. ”

  Om det var Tobias Ekroth (piratpartist) du hörde (flera it-experter har sagt samma sak) så kan det bero på att han anser att demonstationer ofta är olagliga. Han drar på något konstigt sätt ett likhetstecken mellan demonstrationer och mötestörningar, ungefär som att alla folksamlingar är en demonstration.

  I helgen är det dags igen för Europas största demonstration med nationalsocialistiska inslag i mitt närområde (Salem). Självklart utan mötestörningar och med en klanderfri insats från polisen.

 8. z999 says:

  Öh, varför måste mitt inlägg vänta på “moderation”? Är jag inte betrodd längre?

 9. Obegripligt att jämföra en grundlagsskyddad rättighet med brottsliga handlingar.

  z999, ingen aning varför du plötsligt fastnade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.