Är det så sverigedemokrater vill vinna val?

Det är med förvåning som jag läser att sverigedemokraten i Malmö som fick ett hakkors inristat i pannan med all sannolikhet gjorde det själv. Visst vet vi att Sverigedemokraterna gärna vill framställa sig som martyrer som det är så synd om för att andra partier och samhället i stort inte tycker om, men att någon skulle vara så dum att han själv ristar in ett hakkors i pannan och sedan polisanmäler att “två män i 20-årsåldern som talade ett arabiskklingande språk” gjort det trodde jag inte.

Rättsläkaren har skrivit i rättsintyget: “starka skäl beträffande läge och utseende talar för att skadan är självförvållad”. På en tiogradig skala klassar rättsläkaren sannolikheten för att skadan är en fejk som nio.

Nu är den “stackars sverigedemokraten som råkat ut för politiskt våld” själv misstänkt för brott.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Är det så sverigedemokrater vill vinna val?

 1. lasse says:

  Ändamålen skyr inga medel verkar det som.

 2. z999 says:

  Han är misstänkt för “falskt larm” men inte fälld. Jag tycker att det är aningen märkligt att en rättsläkare med tystnadsplikt kan uttala sig i media innan en person är fälld. Har en hel att säga om fallet och återkommer med det.

 3. z999 says:

  @Lasse:
  “Ändamålen skyr inga medel verkar det som.”

  Och vad var ändamålet då? Att det finns belägg för att SD drabbas av systematiskt våld kan möjligen “gynna” SD. Att skapa ett spektakulärt politiskt brott gynnar verkligen inte SD.

  Vad som hänt är att en rättsläkare med tystnadsplikt gått ut i media (tagit kontakt med en journalist) och sagt att den rent medicinska fysiska bedömningen av fallet är att han kan ha skurit sig själv eftersom vinklarna inte överenstämmer med hans berättelse. Jämför med när Federley blev misshandlad och trodde att han blivit rånad och ännu inte minns om han utsattes för några kommentarer innan som kan göra att hans fall kan klassas som ett hatbrott. Det tog några dagar innan det gick att få klarhet i om han blivit rånad, vilket han inte blivit.

  Skadorna på von Arnold stämmer inte med hans berättelse och rättsläkaren måste då utgå från att hans berättelse av vad som hänt är fel och i normala fall inväntar man då och gör flera förhör vartefter som minnesbilderna kommer tillbaka som alltid förträngs vid grova våldsbrott.
  Från sydsvenskan med mina kommentarer:
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1242135/Lakare-von-Arnold-skar-sig-sjalv.html

  ”Det här är för jävligt, inte bara att han kostade resuser, utan det han har gjort kan inte vara annat än röstfiske, säger en polis med mycket god insyn i utredningen till Sydsvenskan.”

  God insyn betyder i verkligheten att han inte varit med i själva utredningen utan varit anlitad som specialist att rådfråga av de som skötte utredningen.

  ”I cirka fyra timmar var flera polispatruller, tekniker och annan jourpersonal från polisen inblandade i jakten på två personer som inte finns. ”

  Som inte finns? Innan saken ens är utredd. Jag vet inte exakt hur det fungerar i Malmö men i Stockholm så avbryter man inte letandet efter fyra timmar. Ett dygn kan man med lätthet offra på ett sånt här fall innan man ger upp om man inte funnit någon.

  ”När polisen väger samman utlåtandet med den totala frånvaron av spår av våldsmännen på den påstådda brottsplatsen dömer man alltså ut von Arnolds anmälan som falsk. Han utreds nu för brottet falsklarm. ”

  Om den utredningen utförs på samma sätt så behöver han inte vara orolig för att åka fast. Så länge han har knivmärken så kommer det inte att gå att utesluta att han utsatts för brott.

  Om han blir åtalad för falsklarm och sedan släpps så kommer jag att bli misstänksam rejält. Särskilt med tanke på att vi har politiskt tillsatta polisbefäl. Men så tror jag inte att det går, jag har en viss tillit till polisen.

  ”Kunde läkarna kanske ha uttalat sig tidigare? Undersökningen måste ju vara gjord för närmare en vecka sedan.”

  Dagen efter kunde de ha uttalat sig eftersom det inte handlar om något mordfall (fast det är ett lagbrott eftersom dom har tystnadsplikt).

  Skador som är gjorda av personen själv har följande karaktär:
  1. Skadorna är talrika, ytliga, regelbundna och ofta parallella.
  2. Skadorna är belägna på för personen själv lättillgängliga ställen.
  3. Skador saknas på ”känsliga ställen”, t ex läpparna, könsorganen, omedelbart intill ögonen.
  4. Flest skador finns på vänster kroppshalva, t ex vänster ansiktshalva, vänster arm om personen är högerhänt samt vice versa.

  Och räcker det här för att avgöra om personen skurit sig själv? Nej, men det fyller den skala man har upp till nio (av tio) så som det stod i uttalandet från rättsläkaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.