Två skandaler som kan påverka valet

Blev minst sagt förvånad när jag såg att Socialdemokraterna bjöd på vin på ett valmöte för unga. Oavsett om det bara hade varit de som är 18 år och uppåt som kommit in så tycker jag att det är högst anmärkningsvärt att bjuda på alkohol på ett öppet valmöte. Skulle det bli lättare att övertyga de unga att rösta på socialdemokraterna när de blev berusade?

Maryam Yazdanfar, som sitter i justitieutskottet, var initiativtagare och både Thomas Bodström och Leif Pagrotsky var närvarande. De borde ha förstått hur otroligt viktigt det skulle vara att ingen minderårig skulle få alkohol. Dessutom är jag nästan säker på att det inte är tillåtet att bjuda på alkohol om det inte är ett slutet sällskap.

Thomas Bodström försöker som vanligt komma undan allt ansvar. Han säger att det bara skulle serveras alkoholfritt, men vad gjorde han där och då när han såg att det bjöds på alkohol? De borde känna ett ansvar för vad som händer på ett arrangemang som de själva, som socialdemokrater, bjudit in till.

Den andra skandalen, som tydligen hände i somras, var när det blev bråk mellan sverigedemokrater och andra i Stockholm. Det var enligt uppgift någon som hotade SD:s pressekreterare Erik Almqvist, men på filmen ser det verkligen inte ut som en nödvärnssituation när tre sverigedemokrater går mot en person som backar. Almqvist sparkar mot mannen och går framåt mot honom med knutna nävar.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Två skandaler som kan påverka valet

 1. Olof says:

  Hej Johan! Första gången jag kommenterar din blogg men inte första gången jag läser.

  Jag är Centerpartist trots Ursula och hela stureplanscentern vill jag bara påpeka.

  Detta tycker jag är liye av ett lågvattenmärke i debatten att aftonbladet och expressen med flera väljer att helt okritiskt svälja Soran Ismails version om vad som hände en sen natt i början av denna sommar.

  Detta är SD:s version: http://www.youtube.com/watch?v=IdFDhaYTPkY

  Soran sitter alltså helt iskallt och ljuger i klippet och i sin iver att demonisera SD så sprider alla tidningar och siter hans ihopklippta propagandafilm, jag tycker att vi ska våga lita mer på vår egen politik och sluta upp med denna patetiska smutskastning, när jag pratar med min omgivning som till majoriteten är alliansväljare så är i princip samtliga starkt negativa till den genomskinliga smutskastningskampanj som förs mot SD.

  Vi har chans på egen majoritet, låt oss koncentrera oss på det istället för att vidarebefodra lögner från D-kändisar så slipper vi smutsa ner våra händer med sån skit.

  Tack för mig!

 2. z999 says:

  “Det var enligt uppgift någon som hotade SD:s pressekreterare Erik Almqvist, men på filmen ser det verkligen inte ut som en nödvärnssituation när tre sverigedemokrater går mot en person som backar.”

  Ska man tolka det där som ett desperat försök att skyla över knivtortyren av en sverigedemokrat som ligger lite närmare i tiden?
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverigedemokrat-overfallen-i-bostad-1.1168863
  Erik Almqvist som du nämner här har blivit jagad med kniv av medlemmar ur afa och fick fly in på en restaurang. Både han och personal på restaurangen hotades.

  Tidningen expo ingår i nätverket mot rasism
  http://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4tverket_mot_rasism
  och enligt regimtrogen media så är det nätverket mot rasism som har sysslat med brottet mötesstörningar vid sverigedemokraternas möten. Polisen misstänker att personerna som utförde knivtortyren nyligen finns att finna inom det nätverket, den gruppen som var aktiv samma dag.

  Tidningen expo fick enligt wikipedia pengar ur allmänna arvsfonden 2006. Jag undrar om det var alliansen som tog det beslutet? Går det att ta reda på? I vilket fall så har de fått en del pengar från staten under den borgerliga(?) perioden.

 3. z999 says:

  Lite svårt att få det till en skandal. Med tanke på att SD utsätts för exceptionellt mycket våld (ja, ja, jag vet att antirasister läser här och har som vana att förneka allt våld mot SD och kalla det martyrsökande så jag lägger en länk):
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-hot-och-vald-mot-sd-okar-1.744223

  En av mycket få artiklar i svensk media som överhuvudtaget reagerar på våldet mot SD:
  http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=20505

 4. frekar06 says:

  Jag håller med dig Johan i det du skriver i inlägget. Själv blev jag varse om en val skandal så sent som idag av via Anna Trobergs (PP:s vice partiledare). På nedanstående Youtube film (se länk) kan man se hur Socialdem. valpropaganda finns i direkt anslutning till vallokal. Det är olagligt att ha valpropaganda precis intill en vallokal (i det här fallet Centralen i Stockholm). Så här säger vallagen:

  “3 § På ett röstmottagningsställe eller i ett utrymme intill detta får det inte förekomma propaganda eller annat som syftar till att påverka eller hindra väljarna i deras val.”

  http://www.annatroberg.com/2010/09/15/man-laser-vallagen-som-fan-laser-bibeln/
  http://www.youtube.com/watch?v=x7AS2m9-Ogs&feature=player_embedded

  /Frekar06

 5. z999, varför skulle en form av våld försvara en annan form av våld?

 6. z999 says:

  Jag syftade på taktiken att sätta fokus på en fördelaktigare nyhet. Men det var för att jag råkar tycka att knivtortyren av SD’aren var en verklig jätteskandal i en valrörelse. Men det är förståss subjektivt och händelsen har inte fått sådär jättemycket uppmärksamhet i media annars så varför skulle du se det annorlunda.

  Det var ett trevligt youtube-klipp annars. Alltid kul när den goda sidan vinner för en gångs skull, speciellt när Erik Almqvist är inblandad som har fått ta emot rätt många smällar från de ljusa och demokratiska krafterna i samhället (dom kallar sig så själva).

  Om du undrar så upplever man det inte som någon större skillnad på våldet från de autonoma grupperna (politiskt korrekt omskrivning i media av dessa grupper) och när SD’are blir av med jobbet eller uteslutna från facket. Alltså dom metoder som de brukar använda som inte är kapabla att använda “vanligt” våld. Och jag undrar som sagt hur direktiven till polisen ser ut när det gäller den här typen av brott.

  Salemmanifestationen (nazister, riktiga alltså och inte hjärnspöken i media) senare i december kommer att för tionde året i rad inte utsättas för mötestörningar som inte polisen klarar av. Men dom är förståss inget hot mot riksdagspartierna, ännu i alla fall.

 7. z999 says:

  Reinfeldt har varit och talat i Malmö och uttalat sig om knivtortyren av en sverigedemokrat.

  Då det på senaste tiden har förekommit attacker av olika slag mot Sverigedemokrater, nu senast en väldigt grov attack där man misshandlade en kandidat och rispade in ett hakkors i pannan på honom, sade Reinfeldt att han tar avstånd från hot och våld. Men han tillade samtidigt att Sverigedemokraterna knappast bör bli förvånade över de våldsamma och kränkande attacker de utsatts för.

  Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

  Själv har Reinfeldt kallat svenskar för barbarer.
  http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-det-ursvenska-ar-blott-barbari-1.702742

 8. z999 says:

  Är det sant förresten att polisen styrs av politiskt tillsatta befäl? Det skulle i så fall förklara en del händelser senaste dagarna.

 9. z999 says:

  Helt fantastiskt att 50 poliser inte klarar av att garantera säkerheten mot 300 demonstranter.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7791417.ab

 10. frekar06 says:

  Off topic: Nu har det blivit riktigt komplicerat. Högsta domstolen har skickat ner Ipred för att få ett så kallat förhandsavgörande i EG-domstolen. Man vill se om Ipred är förenlig med Datalagringsdirektivet. Men Sigfrid har uppmärksammat något viktig. Även datalagringen hänger i luften i och med Högsta domstolens beslut. Jag citerar Karl Sigfrids blogg nedan:

  “Kan regeringen föregripa högsta domstolens beslut genom att lägga fram en proposition om datalagring som bygger på premissen att operatörerna få lämna ut administrativa data i ett fall som Ephone-fallet? Det vore att från politiskt håll berätta för högsta domstolen hur de ska döma i ett pågående domstolsärende. Instruktioner från regeringen om hur en lag ska tolkas kallas ministerstyre, och det är inte tillåtet enligt svensk grundlag.

  Ska arbetet med att införa datalagringsdirektivet i Sverige ske på ett acceptabelt sätt måste alltså även den processen läggas på is i ett antal år.”

  Alltså. Det juridiska läget kring Datalagringen och Ipred har nu blivit ännu mer komplicerat än vad det var tidigare. Vilken soppa det här har blivit. Är det inte bättre att helt avskaffa Ipred och inte införa datalagringen?

 11. frekar06 says:

  Z999: Jag håller med. Det är fruktansvärt uselt att inte 50 poliser ens klarar av en sådan enkel uppgift som att hålla ordning på en mindre demonstration.

 12. John says:

  Haha, ditt parti har väl aldrig ställt till med några skandaler? Ni är ju precis likadana allihop! Ni lägger så mycket fokus och energi på att påpeka era motståndares fel och brister att ni glömmer bort ert egentliga syfte och budskap. Ungefär som sex-åringar som skvallrar till fröken. Jag vill kräkas. Jag har röstat för sista gången…

 13. John says:

  Skandal? Vad är det som är så skandalöst med lite alkohol jämfört med att censurera de som ifrågasätter er?

 14. z999 says:

  “Almqvist sparkar mot mannen och går framåt mot honom med knutna nävar. ”

  Nej, det gör han inte. Jag kollade filmen igen och såg att han sparkar mot burken som den fulle killen hotade att slå honom i huvudet med.

  Nu har ju även Federley (C) råkat ut för en väldigt brutal misshandel (minst andra gången även för honom). Oklart varför eftersom han varken blev rånad eller förnedrad för sin sexuella läggning eller partitillhörighet enligt han själv.

  Eftersom människor har olika värde så är säpo inkopplat (tillsammans med den mer simpla vanliga polisen som utreder misshandel av sverigedemokrater) vilket gör att han åtminstone har en aningen större chans att få upprättelse.

 15. z999, på tal om sverigedemokraten (för övrigt är han nära släkt med en kristdemokratisk riksdagsledamot) som fick ett hakkors i pannan. Ristade själv in det för att få uppmärksamhet och lägga skulden på “två män i 20-årsåldern som talade ett arabiskklingande språk”. Är det så sverigedemokrater vill vinna val? Jag blir fruktansvärt irriterad över de här uppgifterna!

  Vad gäller polisen så är myndighetscheferna tillsatta av regeringen (liksom alla myndighetschefer, vem skulle annars tillsätta dem), det innebär att rikspolischefen och länspolismästarna är förordnade av regeringen. Men de operativa cheferna är inte politiskt tillsatta.

  Jag tycker att polisen klarade sin uppgift ganska bra vid de flesta SD-valmötena. De höll motdemonstranterna borta från sverigedemokraterna och torgmötena kunde hållas. Att motdemonstranter buar, visslar och håller oväsen på andra sätt är inget olagligt, de har de all rätt att göra när någon ska hålla torgmöte på offentlig plats.

  John, jag censurerar inget om det inte är förtal eller förolämpning (enligt BrB) av någon annan än mig själv. De som följer min blogg vet att jag släpper genom i princip allt.

 16. z999 says:

  @Johan:
  “Vad gäller polisen så är myndighetscheferna tillsatta av regeringen (liksom alla myndighetschefer, vem skulle annars tillsätta dem), det innebär att rikspolischefen och länspolismästarna är förordnade av regeringen. Men de operativa cheferna är inte politiskt tillsatta.”

  Men de operativa cheferna får direktiv uppifrån som är politiskt präglade, eller hur? Fast det går nog inte att ha det på annat sätt. Men det förutsätter en demokratisk anda bland riksdagen om det ska fungera.

  “Jag tycker att polisen klarade sin uppgift ganska bra vid de flesta SD-valmötena. De höll motdemonstranterna borta från sverigedemokraterna och torgmötena kunde hållas. Att motdemonstranter buar, visslar och håller oväsen på andra sätt är inget olagligt, de har de all rätt att göra när någon ska hålla torgmöte på offentlig plats.”

  Så motdemonstranter behöver inte ha tillstånd för sina demonstrationer då?

  “John, jag censurerar inget om det inte är förtal eller förolämpning (enligt BrB) av någon annan än mig själv. De som följer min blogg vet att jag släpper genom i princip allt.”

  Om John läser något av vad jag skriver så borde det vara uppenbart att censuren är väldigt obefintlig här.

 17. John says:

  @Johan

  Glöm det där om censuren! Tydligen bara något tekniskt missöde som gjorde att min föregående post försvann, dock endast tillfälligt, tydligen. Men kommentera gärna mitt huvudsakliga inlägg (nr. 13) istället. Varför fokuserar ni politiker alltid på att påpeka era motståndares misstag och brister? Ni är ju inte direkt felfria någon utav er. Det är ju både kostbart och tröttsamt att lyssna på hur ni alltid anklagar varandra för att vara lögnare. Inte minst alla dina kollegor som sitter och gaggar i Aktuellt hela kvällarna. Det skulle ju bli mycket trevligare och mer rationellt om ni kunde fokusera på själva uppgiften och försöka samarbeta istället, jobba framåt så att säga. 🙂

 18. Anonymous says:

  Ingen kommentar?

 19. Anonym, menar du kommentar på Johns kommentar?

  Det finns många kommentarer i slutet av valrörelsen som jag inte hann kommentera, detta är en sådan.

  Kortfattat kan jag svara att jag tycker att John har fel. Jag och säkert alla mina kollegor lägger ner den allra största tiden på att marknadsföra den egna politiken. Detta uppmärksammas dock inte i samma utsträckning i media. Media är betydligt mer intresserade av att spegla konflikter och speciellt när övertoner används.

Leave a Reply

Your email address will not be published.