Inte direkt någon motståndaruppställning som skrämmer

Idag har Mona Sahlin inlett SVT:s partiledarutfrågningar. Jag tyckte att hon var lugn, men att hon mer försökte vara neutral och inte förlora sympatisörer än att vara offensiv och vinna väljare. Inte ens hennes egen partikamrat, Aftonbladets Lena Mellin, tyckte att hon var bra.

Aftonbladet har idag också presenterat den rödgröna regeringen som de tror skulle ta plats i Rosenbad om det blir en vänstervinst i valet den 19 september. Det är inte direkt en motståndaruppställning som skrämmer. Sahlin som statsminister, Baylan som framtidsminister (vad är det för ministerpost?), Östros som finansminister, Åsa Westlund (s) som jordbruksminister, Josefin Brink (v) som jämställdhetsminister, Peter Eriksson som näringsminister, Ohly som socialminister, Anneli Hulthén (s) som handelsminister osv. Jag är övertygad om att svenska folket hellre ser Reinfeldt, Borg, Olofsson, Hägglund, Björklund, Eskil Erlandsson osv som ministrar även 2010-2014. Men självklart kommer det att bli en del förändringar även i en alliansregering i förhållande till hur dagens regeringsuppställning ser ut.

För saklighetens skull så måste jag nämna att det finns några duktiga personer som föreslås i den rödgröna regeringen också, inte minst Jan Eliasson som jag har stort förtroende för. Jag tycker även att Urban Ahlin (s) och Alice Åström (v) är förtroendeingivande.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Inte direkt någon motståndaruppställning som skrämmer

 1. frekar06 says:

  Nej verkligen inte. Socialdemokraterna kan dessutom fortfarande inte förklara de Röd-Grönas uppgörelse om utrikespolitiken där man kräver att alla USA:s poster utomlands ska dras tillbaka.

  Sen idag på morgonen kom beskedet att styrkorna i Afghanistan ska börja dras tillbaka under 2011 vid en Röd-Grön regering. Jag gillar inte att vi deltar i Afghanistan kriget och vi borde som jag ser det aldrig åkt dit. Men nu är vi där och då måste vi göra ett bra jobb och framförallt vara lite realistiska. Det är inte realistiskt att Sverige ska dra tillbaka sina styrkor under 2011.

  Peter Eriksson anklagar nu på morgonen regeringen för att inte vara medvetna om den internationella utvecklingen. Samtidigt har man själva föreslagit att USA ska dra tillbaka alla sina poster utomlands. Man får en känsla av att Eriksson och company är desperata.
  Annars hade man inte behövt gå ut med sådana här rena lögner. /Frekar06

 2. frekar06 says:

  Jag är inte alls säker på att Mona Sahlin vågar sätta Anneli Hultén som handelsminister eller ens i regeringen överhuvudtaget. Media kommer med tanke på den stora mutskandal i Göteborg som Uppdrag Granskning avslöjade hugga som iglar mot henne. Jag tror inte att Göteborgarna har så där väldigt mycket till övers för den socialdemokratiska ledningen i Göteborg. Där tror jag att vi för första gången på åratal kommer att få borgerlig majoritet. Den här mutskandalen och hanterandet av media är ytterst besvärande för den socialdemokratiska ledningen i Göteborg.

 3. frekar06 says:

  Så var det dags igen. De Röd-Gröna har presenterat en av sina vanliga blufföverenskommelser. De ska satsa 6.6 miljarder på studenter säger dom. Men hur detta ska finansieras har dom inte preciserat. Nu har de Röd-Gröna lyckats överträffa sig själva. De fann faktiskt ett område där dom inte hade ökat statens utgifter. Det var man naturligtvis genast tvungen att rätta till. Hej då stabila statsfinanser säger jag bara om de Röd-Gröna kommer till makten.

 4. Kan bara instämma. Tror att Aftonbladet gissat fel på flera olika poster. Åtminstone tycker jag att det finns en rad bättre sossar än de som är föreslagna, men jag tänkte inte hjälpa dem med marknadsföringen…:-)

 5. frekar06 says:

  Det låter nog som en god idé Johan att inte bidra till marknadsföringen. Jag tror också att Aftonbladet gissat fel på en rad poster.

 6. frekar06 says:

  Sen undrar jag precis som du var dom har hittat det här med framtidsminister för någonstans. Undrar vad Aftonbladet ska komma på för minister nästa gång?

 7. frekar06 says:

  Det är ju också intressant att spekulera i förändringar i den borgerliga regeringen efter valet. Tror i och för sig inte det blir så stora förändringar men det finns vissa ministerposter där jag tror att en förändring kommer ske. Arbetsmarknadsminister vet vi nästan att den kommer tillsättas permanent efter valet.

  Jag tror att det kommer till en förändring på integrationsminister posten. Sabuni har varit för osynlig denna period. Å andra sidan har hon inte varit indragen i några större skandaler. Exakt vem som ska ta över är svårt däremot. Camilla Lindberg är ett namn som dyker upp som tänkbar kandidat, även om jag tycker hon borde ha en tyngre ministerpost. Även Christina Husmark Pehrson tror jag får gå efter valet. Hon hade svåra problem under sjukförsäkringsdebatten. Ask är jag osäker på. Hon har gjort en del bra, men har samtidigt varit i kraftigt blåsväder under perioden, särskilt i samband med de gredelina kuverten till misstänkta sexköpare.

  Olofsson sitter kvar på näringsdepartementet tror jag. Även om hon inte haft en lätt mandatperiod med främst SAAB och Vattenfall. I Vattenfall var det ju dock styrelsen som ställde till det för sig. Vi behöver reparera varumärket Vattenfall. Själv tycker jag att Vattenfall ska vara kvar i statlig ägo. Det är ett viktigt bolag för Sverige. SAS är däremot ett bolag som jag känner mig mer tveksamt till. Å ena sidan tycker jag inte att staten ska äga flygbolag, men å andra sidan tycker jag att SAS är jätteviktigt för att bevara det svenska inrikesflyget och att det därför kan vara motiverat att behålla SAS i statlig ägo. SAS är ett av de bolag som jag har svårast för att bestämma mig för om jag tycker att staten ska äga eller inte. Jag tycker i princip att staten ska äga bolag som är samhällsviktiga. Dit kan man både räkna och inte räkna SAS.

 8. Jag tror också att det blir förändringar i alliansregeringen på några poster, men majoriteten kommer att sitta kvar. Att Camilla Lindberg skulle få en ministerpost är helt uteslutet, både för att hon inte är kompetent nog och för att hon inte direkt är omtyckt i sitt parti.

 9. frekar06 says:

  Tror också att majoriteten kommer sitta kvar. Lindberg får nog ingen ministerpost därför att hon är för obekväm.
  Fler borde göra det hon gjorde i FRA-frågan och göra revolt mot dåliga förslag. Sen får man ta att man inte blir populär i regeringskretsar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.