Inför obligatoriska hot- och riskbedömningar vid anmälan om hot och våld mot kvinnor i nära relationer

Maud berättar idag i en intervju i DN att vi lägger ett antal förslag för att hjälpa kvinnor som lever med hot och våld i nära relationer.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Inför obligatoriska hot- och riskbedömningar vid anmälan om hot och våld mot kvinnor i nära relationer

 1. Leif Nixon says:

  Varför gäller förslaget bara våldsutsatta kvinnor?

 2. z999 says:

  Off topic, är det här verkligen sant eller ett skämt?
  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sabunis-medarbetare-i-blasvader-1.1155568
  Det var faktiskt det största ryggkrökandet för islam hittils. Och sen Sabunis ointelligenta kommentar till det.
  “Jag tar starkt avstånd från de åsikterna, och det är klart att det finns ingen sanning i det, säger Nyamko Sabuni till Expressen.”
  Det handlar ju om en subjektiv åsikt om islam och inte om någon sorts fakta.

 3. Leif, självklart ska all lagstiftning vara könsneutral, men talar man om hur personer tvingas fly från närstående för att rädda sina liv så talar man till mycket stor del om kvinnor. Men det ska givetvis inte innebära att vi glömmer bort män eller pojkar, t.ex. homosexuella pojkar vars familjer inte accepterar deras läggning.

  Idag är också en okunnig folkpartist, Lennart Gabrielsson, kommunalråd i Sollentuna, ute och gör bort sig i DN. Han påstår att vi gör ett tankefel för “kvinnan ska inte behöva lämna den gemensamma bostaden”.

  Visst, det finns redan lagstiftning som kan ge besöksförbud i det egna hemmet och det kan vara bra när det finns en mildare form av hot. Men i de fall vi talar om, när kvinnan flyr för sitt liv, så är det inte aktuellt att stanna kvar på en plats där mannen (för det är nästan uteslutande män) vet var hon finns. Tror Lennart Gabrielsson att det räcker att säga till de män som slagit och hotat sin fru eller sambo till livet att sluta och inte besöka kvinnan i deras tidigare gemensamma hem så är han otroligt naiv.

  z999, Sabuni har skött frågan på ett utmärkt sätt. Det är klart att hon ska ta avstånd från ett så vedervärdigt uttalande.

 4. Leif Nixon says:

  Visst är det mest kvinnor som misshandlas i nära relationer, men jag tycker ändå det är konstigt att för den skull ignorera de drabbade män som ju ändå finns.

  Varför ska en hot- och riskbedömning vara obligatorisk om en kvinna är brottsoffer, men inte om en man utsätts för samma brott?

 5. Uffe says:

  Leif: anledningen är att det i rådande samhällsklimat är synd om kvinnan som blir slagen av sin kriminelle man/sambo/partner, medan mannen som blir slagen av sin fru får skylla sig själv för att han gjort något hon bestraffar honom för.

Leave a Reply

Your email address will not be published.