Igår Pehr G Gyllenhammar och idag Företagarna

Igår hade Pehr G Gyllenhammar en debattartikel på DN Debatt som gick helt i linje med Centerpartiets politik:

“Näringsminister Maud Olofsson har ett äkta engagemang i energifrågor. På DN Debatt föreslog hon nyligen (1/8) att det kapital som en delprivatisering av Vattenfall skulle inbringa, kunde användas för att investera i förnyelsebar energi och projekt med hållbar utveckling. Jag tycker att dessa idéer är goda och riktiga för Sverige.”

Idag var det Företagarnas vd Anna-Stina Nordmark Nilssons tur på SvD:s Brännpunkt:

“Framför allt på hemservicesidan kommer den stora skaran nya jobb, minst 4000, från arbetslöshet eller utanförskap. En helt ny sektor med stor potential har äntligen fått rimliga förutsättningar. Mängder av nya företag har startats och det har inte kostat staten ett öre.”

Självklart är det skönt att vi har stöd för vår politik hos viktiga näringslivsföreträdare. Egentligen är det logiskt eftersom Centerpartiet är det parti inom alliansen (vänsterkartellen är ointressant i sammanhanget) som driver en politik för fler och växande företag.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Igår Pehr G Gyllenhammar och idag Företagarna

 1. z999 says:

  Jag tyckte Sabunis förslag var rätt kul på ett makabert sätt.
  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sabuni-kortad-ledighet-och-lag-lon-1.1154837

 2. frekar06 says:

  Bra att du tog upp det här och gjorde mig uppmärksam på detta Johan.

  Off-topic: Piratpartiet har idag skickat ut ett pressmeddelande om att de skrivit kontrakt med Wikileaks om att hosta deras nya servrar i Sverige. Bra och viktigt som jag ser det med tanke på att Pentagon är på krigsstigen mot Wikileaks. Det blir väldigt mycket svårare att stänga Wikileaks nu för Pentagon eftersom en nedstängning av Wikileaks också skulle innebära en nedstängning av Piratpartiet. Att beslagta ett politiskt partis servar tror jag inte Pentagon eller svenska myndigheter vågar. Det skulle bli årtiondets skandal. /Frekar06

 3. Jag har inga synpunkter på att PP hjälper Wikileaks, men på vilket sätt menar du att samma lagar inte skulle gälla på samma sätt?

 4. z999 says:

  @Frekar06:
  “Det blir väldigt mycket svårare att stänga Wikileaks nu för Pentagon eftersom en nedstängning av Wikileaks också skulle innebära en nedstängning av Piratpartiet. Att beslagta ett politiskt partis servar tror jag inte Pentagon eller svenska myndigheter vågar. Det skulle bli årtiondets skandal. ”

  Jag skulle inte luta mig tillbaka och lita på det. Laila Freivalds (S) stängde utan betänkligheter ner samtliga sverigedemokratiska sidor. Hon blev visserligen åtalad i KU för det men jag är ganska säker på att hon knappast var ensam inom sossarna att anse att det var rätt att chansa på att det skulle vara ok. Nu råkar det vara tillräckligt många demokrater i riksdagen så Freivalds blev åtalad.

  Annars är det bra av PP. Att man direkt aktivt backar upp yttrandefriheten på nätet.

 5. frekar06 says:

  Det var inte det jag sade i min kommentar Johan. Jag gav bara uttryck för att det politiska priset för att beslagta ett partis servrar är väsentligt mycket högre än att beslagta andra servrar. /Frekar06

 6. Polisen ska inte fundera på något “politiskt pris” när de följer lagarna. Om det handlar om kvalificerat hemliga uppgifter som är ett hot mot rikets säkerhet så ska Säpo ingripa.

  Såg att Anna Troberg, vice partiledare i PP, också pratar om “högre politiskt pris“. Populistiskt eller pinsamt, eller båda delarna.

 7. frekar06 says:

  Det är ju bara med den lilla skillnaden att det skulle bli årtiondets skandal om exempelvis Säpo skulle beslagta ett partis servrar. Hur tror du att media skulle slå upp det? Jag kan se rubrikerna framför mig:

  “Piratpartiet censureras bort från Internet”

  “Sverige har infört politisk censur”

  Dessutom ser jag det som positivt att det finns sidor som vågar publicera även hemliga dokument. Det är en väldigt viktig verksamhet som Wikileaks bedriver. Sen förstår jag också att Pentagon, försvarsmakten eller Säpo för den delen inte gillar att en del känsligt material kommer ut till allmänheten då detta oftast är väldigt kontroversiellt. Men för allmänheten är det väldigt bra för vi får mer information. Med bättre information kan man göra bättre val. Sen tycker jag att även myndigheter som Säpo, FRA, Försvarsmakten och Must ska granskas kritiskt precis som alla andra myndigheter. Alla konstigheter ska fram i det offentliga och debatteras så att man kan rätta till det som är fel eller har blivit fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.