Frukta inte – Anne Holt

Anne Holt är en fantastisk kriminalromansförfattarinna och hon gör ingen besviken den här gången heller. Jag tycker visserligen att “Frukta inte” är lite seg i början, eller rättare sagt, kommer inte upp i den normala spänningsnivån första tredjedelen, men sedan blir det å andra sidan så spännande att det knappast går att lägga ifrån sig boken.

Kriminologen Inger Johanne Vik drar i rätt trådar medan hennes man kriminalkommissarie Yngvar Stubö utreder ett mord utan att förstå sammanhanget med andra norska mord. Uppbyggnaden av romanen består i många separata mord som senare kopplas samman och det blir en aning rörigt i min smak.

Hur som helst så är det här 480 sidor högklassisk spänning som med definitivt bör läsas om man gillar kriminalromaner i allmänhet och Anne Holt i synnerhet.

This entry was posted in Bokrecension and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.