Min Almedalspremiär snart över

Almedalsveckan fortsätter några dagar till men redan idag åker jag tillbaka till fastlandet, tre dagar i Visby får räcka. Det har varit tre intensiva dagar och Almedalsveckan är precis så politiker-, journalist- och lobbyisttät som jag hade förväntat mig. Vill man möta väljarna så är det nog inte här man ska vara, men självklart är det viktigt att genom media nå ut till väljarna med sitt budskap och det tycker jag att Maud gjorde utmärkt bra igår.

Själv har jag haft bra “mediadagar”. Gårdagens debatt som Polisförbundet anordnade om framtidens polis gav en artikel om polisutbildningen. Nu på förmiddagen har justitieminister Ask, jag, Johan Pehrson och Inger Davidson haft presskonferens om en parlamentarisk utredning av polisens organisering, vilket också har gett en del media.

Igår var jag också med i SVT Debatt och debatterade ungdomskriminalitet och ungdomsarbetslöshet med bland andra Beatrice Ask och Sven-Erik Österberg.

I en annan del av Debatt så debatterades kärnkraften och min f.d. riksdagskollega Solveig Ternström attackerade miljöminister Andreas Carlgren om att Centerpartiet ändrat ideologi. Ternströms syn på vad en ideologi är stämmer inte med min, men ännu värre är att hon inte ser sin egen skuld i avhoppet från Centerpartiet.

Utan att ha någon närvarostatistik så kan jag utan tvekan påstå att Solveig Ternström är den av Centerpartiets 29 riksdagsledamöter som har sämst närvaro på riksdagsgruppens möten. Om hon inte tycker att hon fått information och varit involverad så kan det kanske bero på att hon inte har kommit på våra möten som i princip ska ses som obligatoriska. Överhuvudtaget är hon den C-ledamot som har gjort minst i riksdagen. Om man inte gör något utan bara glatt lyfter riksdagsarvodet så kan man inte heller förvänta sig att påverka politiken. Jag beklagar att hon sviker sina väljare, men i riksdagsarbetet har hon varken gjort från eller till. Det senaste halvåret har hon överhuvudtaget inte deltagit i Centerpartiets riksdagsarbete så för oss hoppade hon inte av igår utan det skedde långt tidigare.

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.