Centerpartiet fick först erbjudandet att elda upp pengar

Fick nyss höra en intressant sak angående Feministiskt Initiativs vedervärdiga uppeldande av pengar. Det är uppenbarligen inte FI som kommit på idén, utan vi i Centerpartiet fick först erbjudandet av form och reklamkollektivet “Studio Total” att elda upp 100 000 kr för att visa hur mycket som ungdomsarbetslösheten kostar samhället. Vi tackade självklart nej till detta. Vi vill inte elda upp pengar. Framförallt av moraliska skäl, när det finns människor som kämpar för att få pengarna att räcka till det nödvändigaste så är det provocerande att se Gudrun Schyman elda upp pengar.

Så, när vi tackade nej så gick budet till någon annan. Hur många som tackade nej har jag ingen aning om, men till slut var det uppenbarligen FI som tackade ja. Förmodligen på grund av desperation.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Centerpartiet fick först erbjudandet att elda upp pengar

 1. Lars Nihlén says:

  Hej Johan!
  Tack för att ni inte gick på ett sådant jippo! Dessutom trode jag det var olagligt att “elda upp pengar bokstavligt”
  LN Hör

 2. Det var också min tanke först, men sedan läste jag att den lagen ändrades för några år sedan.

 3. z999 says:

  Tja, manifestationens budskap gick ju fram i alla fall. Manliga löner är bortkastade och går upp i rök.

  Annars så är jag väldigt förvånad över den fantastiska patriarkala idealismen hos arbetsgivare. Att betala ut pengar i onödan för jobb som hade kunnat utföras billigare av en kvinna tyder på en stark övertygelse långt bortom drivkraften att tjäna så mycket som möjligt bara.

 4. z999 says:

  Jag tror att det är bra att försöka se allting ur ett kvinnligt perspektiv ibland och inte stirra sig blind på männens sätt att värdera. Detta görs väl redan i viss mån i riksdagen? Filmen Pretty woman är en av filmhistoriens mest populära filmer bland kvinnor, den borde ingå som något obligatoriskt för män att se för att lära sig hur kvinnor ser på saker och ting. Filmen handlar om hur en rik man (Richard Gere) köper en prostituerad (Julia Roberts). Filmen är mycket romantisk och handlar om hur kärleken vartefter utvecklas mellan parterna. Den slutar med att kvinnan i filmen blir tillsammans med mannen och sedan lever lycklig i alla sina dar på hans pengar istället för att han ska behöva köpa henne då och då efter behov.

 5. z999 says:

  En sak till när det gäller jämställdhet. Eftersom jag är sverigedemokrat så vill jag (som ni vet) alltid blanda in invandrarfrågor i alla frågor. Att invandrade män ofta lever i ett utanförskap är väl allmänt känt numera. Att detta i sin tur skapar många våldsbrott är väl inget som någon förnekar numera heller. Utanförskapet handlar inte bara om arbetslöshet utan också om att invandrare tjänar mindre än svenskar. En stor fråga för F! och andra feminister är mäns våld mot kvinnor. Det är helt uppenbart att detta skulle kunna lösas om man höjde männens löner. Det finns ju så kallade kvinnopotter man kan ta utav så pengarna finns redan utan att man behöver höja några skatter. Så länge ingen eldar upp dom förståss.

 6. z999 says:

  På tal om att elda upp pengar. Den nationaldemokratiska tidningen nationell idag har haft ett reportage om att V skickar pengar (som bistånd) till icke-reformerade kommunistgrupper i Colombia (jämför detta med allt gnäll om att nationell idag fick presstöd :-)). Jag undrar om detta ens har diskuterats i riksdagen? Visserligen har väl aldrig biståndspengar gått till något vettigt, om man nu inte anser att det är viktigt att hålla kommunistdiktaturer under armarna.

 7. z999 says:

  Undrar om piratpartiet fick erbjudandet? Med tanke på att “pirat” i namnet syftar på piratkopiering och stöld av upphovsrättsskyddat material så kanske dom hade nöjt sig med att trycka upp egna sedlar och sedan sett det som förtryck från staten om de blivit anmälda.

  Piratpartiet har lyckats med att ge opensource dåligt rykte. Freedom i opensource ska tolkas ungefär som man tolkar “free speach” inte “free beer” eller fri (stulen) programvara. Opensource har inte som målsättning att underhålla talanglösa snyltande människor med fri programvara av hög klass, det är faktiskt för många ett sätt att kunna konkurera med microsofts cementerade monopol genom att ta betalt för kunskap och erfarenhet istället för att ta betalt för programvaran i sig.

 8. Folkpartiets utrikespolitiska talesperson Fredrik Malm skrev om Vänsterpartiets pengar till diktaturer på DN Debatt för ca en vecka sedan, så det är inte direkt en nyhet från Nationaldemokraterna.

 9. z999 says:

  Tack för infon Johan. Ett väldigt bra initiativ av Fredrik Malm, tur att åtminstone han reagerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.